poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Trápí vás problémy s močovými cestami? Vypěstujte si lichořeřišnici!

Lichořeřišnice je krásná bylinka z čeledi lichořeřišnicovité, která původně pochází z Jižní Ameriky, konkrétně z jejích severních tropických oblastí. Je vynikajícím pomocníkem v kuchyni - při dochucování salátů nebo při přípravě medově sladkého čaje pro diabetiky. Ohromné účinky ale nabídne především vašim ledvinám a močovým cestám - hlavně když je obsadí nezvané viry a bakterie.


Lichořeřišnice naroste v truhlíku, ale i pod stromem

Sice pochází z tropických oblastí, avšak lidé lichořeřišnici postupně rozšířili do celého světa. Protože je přizpůsobivá, tak úspěšně zplaněla a zvládá se rozmnožovat i bez lidských zásahů. V posledních letech si ji lidé pěstují i doma - na zahradě, v truhlících na balkoně či za oknem. Firmy zabývající se šlechtěním ovoce a zeleniny ji vyšlechtily do dvou hlavních forem. První je tradičnější, popínavá, která dokáže narůst pod stromem na vaší zahradě a poté se pne po kmeni či po plotu směrem vzhůru a tvoří mnoho velkých kruhových a voňavých listů delikátní chuti. Druhá vyšlechtěná forma je velkokvětou variantou, která se nepne, ale naopak tvoří kompaktní trsy plné velkých voňavých a sladkých květů. K podpoře vašich močových cest i celého imunitního systému však využijete obojí - listy i květy.


Salát bude mít říz

Až budete lichořeřišnici pěstovat, občas skliďte její listy - jsou šťavnaté, voňavé a trošku pálivé. Když je přidáte do pomazánek či salátů, které jste zakoupili v akci v rámci letáku Kaufland, nebo jimi obložíte chléb s máslem, dodáte svému jídlu zajímavou, svěží a ostrou chuť.

 

 

Ta je podobná hořčici, takže se nijak extrémní pálivosti bát nemusíte. I přes to se může stát, že dětem budou listy z lichořeřišnice připadat příliš ostré. Proto jim raději nabídněte květy, které můžete do salátu samozřejmě přidat také.


Čaj bude medově voňavý a sladký

Přestože do čaje nedáte med, bude slaďoučký a medově voňavý. Ano, mluvíme o čaji louhovaném pouze z květů lichořeřišnice. Chuť květů vynikne mnohem lépe, když je nejdříve usušíte a teprve potom spaříte. Nicméně z čerstvých květů také vykouzlíte lahodný a zdraví prospěšný nápoj.


S čím lichořeřišnice pomáhá?

Lichořeřišnice si sice umí poradit s bakteriemi a viry, avšak pouze v počátcích infekce. Když ji však budete pravidelně přidávat do svého jídelníčku nebo pít čaj z jejích listů, dostanou se vám do těla její účinné látky zavčas. Pokud spojíte lichořeřišnici s účinky brusinek, které také výrazně napomáhají močovým cestám zůstat v kondici, častá pálení a záněty se brzy stanou součástí minulostí. Výhodně je můžete nakoupit, když si pohlídáte Albert leták, kde se sušené brusinky dají poměrně často najít za dobrou cenu, a to především v chladnějším období roku.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.