poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Zdravotní obuv snižuje riziko potíží s chodidly

zdravotní obuv

Už od útlého věku by měl člověk nosit správnou a dostatečně kvalitní obuv. U dětí je to základním předpokladem k tomu, aby byl zajištěn jejich správný vývoj. Nošení vhodné obuvi však nelze podceňovat ani v dospělosti. Ideální je, pokud používáte zdravotnickou obuv, která je lépe uzpůsobená vašim chodidlům.

 

Proč nosit zdravotní obuv?

Chodidla jsou značně zatěžovanou částí lidského těla. Zdravotnická obuv v první řadě zajišťuje potřebný komfort při chůzi a pohybu, ale hlavně nemá negativní účinky na vitalitu kostí, kloubů, šlach, vazů, potažmo obecně celého organismu.

Zdravotní obuv s vhodnými parametry dokáže omezit riziko vzniku otlačenin na chodidlech, což je častým jevem u bot, které do této kategorie nespadají. Dále zamezuje potížím se špatným tvarem chodidel, nehrozí vám kupříkladu vznik takzvaných plochých nohou, vbočených palců apod. Kvalitní zdravotní obuv tlumí nárazy od země během chůze, díky čemuž vás pak nebolí nejen nohy, ale ani páteř a záda. Boty či zdravotní pantofle jsou modelované tak, aby perfektně kopírovaly pohyb nohou, je zde co nejmenší odpor při ohybu špiček chodidel k nártům, zdaleka tolik nejsou namáhané ani kotníky.

 

Jak má vypadat moderní zdravotnická obuv?

Ať už se volí zdravotní obuv dámská či pánská, je důležité dbát především na správné rozměry, což ostatně platí pro obuv obecně. Tento druh obuvi má mít vždy pevný a dostatečně dlouhý opatek, aby byly paty nohou dokonale zafixované, ale zároveň nebyly příliš stísněné. Korkové pantofle se zaměřují rovněž na materiály. Dominovat mají především prodyšné prvky, díky nimž pak chodidla přirozeně „dýchají“, nedochází k pocení, v dlouhodobějším horizontu pak k tvorbě plísní a dalších kožních onemocnění.

Zdravotnickou obuv vybírejte ve specializovaných obchodech, kde máte jistotu, že je vyrobená skutečně dle norem a doporučení odborníků. Mějte na paměti, že jde o vaše zdraví a pohodlí.

Udělejte něco pro své zdraví a vyzkoušejte si moderní zdravotní obuv na www.pp-servis.eu/obuv-primavera-luver.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.