poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak doplnit vitamín D a proč je tolik důležitý?

O existenci vitamínu D ví snad každý. Už ale málo lidí tuší, k čemu je vlastně dobrý a proč ho naše tělo tolik potřebuje. V tomto článku se dozvíte, jakou roli má vitamín D v lidském těle a jaké jsou způsoby pro jeho snadné doplnění v dobře využitelné podobě.

 

Proč je vitamín D důležitý

Vitamín D je pro tělo důležitý hned z několika dobrých důvodů. V první řadě jde o důležitou látku pro správné vstřebávání vápníku. Dostatek vitamínu D se tak stará o pevné kosti, kvalitní zuby, ale má svůj podíl i na zdravé pokožce či dobře rostoucích vlasech bez tendencí k vypadávání. Kromě toho se vitamín D účastní i mnoha procesů, které nejsou na těle nijak viditelné, ale dají se poznat z každodenních pocitů. Jde například o množství energie během dne či sklony k depresivním myšlenkám, kdy jednou z příčin může být právě nedostatečné množství vitamínu D.

 

Svou roli má v imunitním systému

Podstatnou roli má vitamín D ve fungování imunitního systému. Pro optimální přirozenou obranyschopnost ho lidské tělo potřebuje poměrně značné množství. Není se tak čemu divit, že sezóny nachlazení jsou hlavně během zimních měsíců, kdy je imunita mimo jiné oslabena právě nedostatečným množstvím vitamínu D. To může vést k celé řadě nemocí, které propuknou kvůli slabé imunitní reakci.

 

Naučte se tělu dodávat dostatek vitamínu D

Vhodnou formou je například vitamín D3, který tělo dokáže efektivně využití. Kromě získání z potravy, kdy se nachází především v tučných mořských rybách, se vit D3 dá užívat i ve formě doplňku stravy. Ten může mít podobu kapek pro snadné dávkování, ale například i kapslí. Je tak zcela na vás, jak do těla tento velmi důležitý prvek doplníte. Systematické doplňování je důležité hlavně během zimních měsíců, kdy nejsme tolik vystavováni slunečním paprskům, které se starají o přirozenou tvorbu vitamínu D.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.