poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak se vypořádat s kašlem u nejmenších pacientů?

Když je nemocné dítě, je to vždy horší než u dospělého člověka. Pro děti je těžší vydržet nepříjemnou bolest v krku a také není snadné udržet je v posteli, přestože právě odpočinek nejvíce napomáhá včasnému uzdravení. Jak se tedy vypořádat s kašlem u dětí co nejrychleji?

Nejčastější příčinou kašle bývá u dětí obyčejná virová infekce. Je-li to i váš případ, poznáte podle toho, zda má dítko rýmu nebo zvýšenou teplotu. V takové situaci postačí nasadit nějaký volně prodejný přípravek z lékárny, uvařit teplý čaj, pustit pohádku a nechat dítě odpočívat. Kdyby ale kašel přetrvával déle než týden, je vhodné navštívit lékaře.

 

Kašel nemusí být jen projevem virové infekce

Dlouhodobě trvající kašel může mít i jiné příčiny – průduškové astma, reflux či chronickou rýmu. Bohužel se v posledních letech objevuje i černý kašel, málokdo také tuší, že může mít tato zdravotní obtíž psychické důvody. Rodiče mladších dětí se mohou setkat rovněž s tím, že dítě kašle, jelikož vdechlo nějaký předmět či hračku a tělo se přirozeně snaží uvolnit dutiny. Máte-li na něco takového podezření, neprodleně navštivte lékaře.

 

Důležité je kašel správně identifikovat

Obecně se vyskytují dva druhy kašle. Jeden z nich je suchý a dráždivý, druhý spíš vlhký. Ten druhý je lepší, protože tělu pomáhá zbavovat se hlenu. Suchý kašel žádné pozitivní účinky nemá, naopak člověka spíš jen vyčerpává a zbytečně dráždí. Oba dva typy se ovšem léčí rozdílnými přípravky, a v lékárně se vás proto nejspíš zeptají, jakým typem dítko trpí. Chcete-li spolehlivě poznat suchý kašel od vlhkého, podívejte se na více informací zde: http://ambrobene.cz/kasel-u-deti.php.

U jakýchkoliv léčivých přípravků hlídejte, aby je mohly konzumovat děti. Kašel dokáže kolikrát pořádně potrápit už kojence a pro ty jsou vhodnější sirupy. Starším dětem budou možná více vyhovovat kapky nebo tablety na cucání.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.