poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Zdravá a pestrá strava pro posílení imunity

Každé roční období je jinak náročné pro imunitní systém člověka. Zejména zimní období je pro organismus náročné, ale samozřejmě zima není jediné roční období, během kterého se můžeme cítit vyčerpaně a špatně. V každém ročním období na nás mohou číhat bakterie a viry na každém rohu, je nutné, aby naše tělo s nimi umělo bojovat. A ono to není nic snadného, pokud je imunitní systém oslabený. V případě, že chcete posílit imunitní systém, je třeba začít u pestré a zdravé stravy, která je plná látek, jež dokážou imunitu člověka rapidně posílit.

 

V případě, že patříte k lidem, kteří chtějí posílit svůj imunitní systém, víme, co konkrétního do jídelníčku zařadit. Například plody goji nebo šťáva goji je to nejlepší, co do jídelníčku můžete přidat, jelikož právě tyto plody kustovnice čínské obsahují mnoho vitaminů a dalších tělu prospěšných látek. Pestrá strava obecně by měla obsahovat několik látek posilující imunitní systém. Víte, jaké látky konkrétně by měla strava obsahovat?

 

Vitaminy a minerály jsou nepostradatelné

Každé jídlo dne by v sobě mělo mít zakomponované ovoce nebo zeleninu. Je to proto, aby tělo dostalo potřebné množství vitaminů a minerálů, díky nimž dokáže bezproblémově fungovat. Důležitý je hlavně vitamin C, který najdeme jak ve zmiňovaných plodech goji, tak v citrusech. Z minerálů je důležitý hlavně selen a zinek.

 

Probiotika jsou také tělu prospěšné

Pokrmy by v sobě měly obsahovat také probiotika, což jsou živé bakterie mléčného kvašení, které příznivě ovlivňují stav střevní mikroflóry. Probiotika se doporučují konzumovat hlavně při užívání antibiotik, ale samozřejmě je dobré, když je konzumujete i jindy. Je možné je koupit v podobě různých produktů a doplňků stravy.

 

Glukany pro posílení imunity

Glukany se získávají z buněčných stěn různých hub a jsou skvělé pro posílení imunitního systému. Taktéž působí proti chřipce nebo proti zánětům v těle.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.