poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Odstranění chloupků na prsou laserem - zcela běžný zákrok, který si dopřává stále více mužů!

Odstranění chloupků na prsou laserem je poměrně rozšířená procedura, kterou v posledních letech vyhledává stále větší počet mužů. Zdá se, že zarostlý hrudník už není tak jednoznačným symbolem mužství, jak tomu bývalo v minulosti. Mnozí, zejména mladší pánové se podle toho neváhají zařídit. Pokud jste podobného názoru a rádi byste se ochlupení těchto tělesných partií jednou provždy zbavili, možná vám přijdou vhod některé z následujících informací. Uděláte si díky nim jasnější představu o tom, co vás zhruba čeká a budete se moci lépe rozhodnout, zda je to ideální řešení i pro vás.

 

Odstranění chloupků na prsou laserem?

Ano, chloupky se skutečně odstraňují za pomoci laseru. Jde totiž o jednu z nejmodernějších a nejspolehlivějších metod. Kvalitní přístroje, jimiž je drtivá většina tuzemských klinik a salonů krásy vybavena, obvykle odvedou zcela bezchybnou práci. Laserový paprsek cíleně zničí cibulku, z níž každý chloupek vyrůstá. Jde tedy o řešení dlouhodobé a ve většině případů dokonce definitivní. Nespornou výhodou tohoto postupu je především téměř dokonalý efekt, kterého jinými metodami docílíte jen obtížně. Pokud se mužů zeptáte, zda to bolí, odpověď bude většinou záporná. Přestože je vnímání bolesti do značné míry individuální záležitostí, zde platí, že se ničeho bát nemusíte. Laserová epilace prsou zkrátka nebolí.

 

Pravidla a doporučení

Ačkoliv jde o metodu mimořádně efektivní, která má celou řadu evidentních výhod, vyžaduje laserová epilace prsou také dodržení nějakých pravidel. Obvykle se doporučuje, aby si člověk cca 4 týdny před zákrokem prsa neholil a nezbavoval se ochlupení ani jiným způsobem. Hruď by si měl oholit teprve den před samotnou procedurou. Proč? Protože se tak dá docílit těch nejlepších výsledků. Většinou je k dosažení maximálního efektu nutné podstoupit několik dílčích zákroků a po jejich ukončení je dobré o ošetřené místo náležitě pečovat. Pokožka totiž může být citlivější a lehce zarudlá. Alespoň po nějaký čas. Co k péči zvolit? Na každé kvalitní klinice vám určitě doporučí nějaký speciální krém či jiný hydratační přípravek, který vám pomůže. V prvních týdnech po odstranění chloupků byste se také neměli příliš vystavovat slunci. Pokud si trochu toho opalování přece jen neodpustíte, používejte krémy s velmi vysokým UV faktorem.

 

Je zákrok vhodný právě pro vás?

První část odpovědi závisí výhradně na tom, jak se k ochlupení svého těla stavíte. Někdo si zakládá na vzhledu alfa samce překypujícího testosteronem a je přesvědčen, že k tomu zarostlá hruď jednoznačně patří. Takový muž o epilaci určitě uvažovat nebude. Jste-li však v tomto ohledu odlišní a chcete dát přednost určité jemnosti, čistotě a snazší hygieně, a vůbec jste rádi tzv. „trendy“, může být tento zákrok pro vás přínosný. Podle nejnovějších průzkumů dává tomuto trendu přednost přibližně 20 % dnešních mužů. Jediní tedy rozhodně nebudete. Druhá část odpovědi na otázku, zda je pro vás laserová epilace hrudníku vůbec vhodná, závisí na vašem zdravotním stavu. Pokud patříte do některé z následujících kategorií, raději zvolte jinou cestu. Na tuto metodu musíte rezignovat když:

Mohou se samozřejmě objevit ještě nějaké další překážky, které vám podstoupení laserové epilace znemožní, nicméně výše uvedené věci lze považovat za důvody, které jsou nejčastější. Sice tu hovoříme primárně o epilaci mužského hrudníku, ale nikde není psáno, že se to v některých případech nemůže týkat také žen. U něžného pohlaví pak platí ještě jedno omezení. Laseru by se měly pro jistotu vyhnout ženy těhotné nebo kojící.

 

5 000 korun je obvykle minimum

Stále nevíte, zda si proceduru dopřát a pohodlně se zbavit porostu svého hrudníku? Není pochyb o tom, že vaše rozhodnutí může do jisté míry ovlivnit také cena tohoto zákroku. Nutno podotknout, že pár stokorun vám určitě stačit nebude. Ceny se pochopitelně liší podle toho, jaké pracoviště si zvolíte. Na některé klinice vám naúčtují méně, jinde zaplatíte o poznání víc. Obecně lze říci, že ceny za „ošetření“ celého hrudníku začínají zhruba na částce okolo pěti tisíc korun. Pro někoho je to dost, pro dalšího pakatel. Záleží však nejen na vašich finančních možnostech, ale také na vaší touze po změně. Pokud to s epilací prsou myslíte vážně, peníze vás nejspíš nezastaví. Na rovinu, zase tak drahé to určitě není.

 

Dávají smysl i jiné metody?

Přece jen vám cena laserové metody připadá zbytečně vysoká? Nebo se tomuto řešení musíte vyhnout ze zdravotních důvodů? Nevěšte hlavu! Jestliže po hladkém hrudníku opravdu toužíte, můžete vyzkoušet něco jiného. Existují i další cesty, i když zdaleka ne tak efektivní a zpravidla bolestivější. Můžete si prsa holit žiletkou nebo používat elektrický epilátor. Efekt bude sice časově velmi omezený, ale je to lepší než nic. Nebo si zkuste pořídit speciální depilační krém, který si nanesete na hruď a po několika minutách působení ho setřete i s nežádoucími chloupky. Také tento proces vám pomůže jen na poměrně krátkou dobu. A je tu ještě vosk! Efekt voskové metody je sice dlouhodobější, ale komu by se chtělo pravidelně podstupovat něco, co opravdu bolí?

Co vás přivedlo k myšlence, že se zbavíte chloupků na prsou? Nebyl to náhodou nápad vaší přítelkyně?

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.