poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Doplňky stravy užívají kromě sportovců i nesportovci

Různé doplňky stravy, kterých je aktuálně na trhu nepřeberné množství, jsou zdrojem vitaminů a minerálních látek, které jsou pro tělo potřebné. Je asi jasné, že jsou hlavní cílovou skupinou v tomto průmyslu sportovci – platí to jak pro amatéry, tak samozřejmě pro profesionály. Běžnou stravu ale doplňují v různých formách také ti, kteří nesportují.



Potřebujete energii, chcete zlepšit výkonnost? Forem doplňků stravy je mnoho

Sportovci tvoří hlavní část uživatelů různých doplňků stravy, které tělu dodávají potřebné živiny a látky, pozitivně působící v přípravě nebo přímo při výkonu. Samozřejmě záleží na tom, jaký sport provozujete, každopádně není problém si vybrat, co zrovna potřebujete – nabídka je opravdu široká.

 

Ať už potřebujete dodat tělu optimální zdroje energie, podpořit svalovou hmotu, klouby a celkově zlepšit výkonnost, všem těmto požadavkům lze díky doplňkům stravy snadno vyhovět. Vhodné jsou i pro následnou regeneraci. Asi nikoho nepřekvapí, že doplňky stravy hojně využívají zápasníci bojových sportů nebo kulturisté, velké procento pravidelných uživatelů ale bude také mezi všemi atlety, běžci, cyklisty, biatlonisty a podobnými sportovními odvětvími.

 

Každému samozřejmě vyhovuje jiná forma toho, jak doplňovat svou stravu. Základní dělení je:

 

Výběr je jen na vás, každopádně platí, že na podporu svalového růstu sáhnete po proteinech nebo kreatinech, energii vám dodají sacharidy a například na podporu vytrvalosti dobře poslouží kofein. To by mohli potvrdit i hráči online pokeru, kteří musí být plně soustředěni několik hodin v kuse.

 

S doplňky stravy to nepřehánějte, může vám to uškodit

I u doplňků stravy platí známé přísloví „Všeho moc škodí“. Rozhodně byste se měli držet doporučených denních dávek – jejich překračování může vést například k alergickým reakcím či mnohem závažnějším zdravotním potížím.

 

Za velmi rizikové stimulanty se považují především taurin nebo kofein, které jsou hojně obsaženy v energetických nápojích. S nadměrným užíváním mívají problémy nejen sportovci, ale třeba také častí hráči počítačových her nebo hráči online casino her na internetu.

 

Jestliže jste skutečně vrcholovými sportovci, měli byste si dát pozor na doping – požívání nedovolených látek za účelem dosažení lepších výkonů, stanovených Světovou antidopingovou agenturou a Mezinárodním olympijským výborem. Seznamy těchto látek jsou pravidelně aktualizovány. U neznačkových či jiných pochybných doplňků stravy se může v klidu stát, že mohou obsahovat zakázanou látku, o které se na etiketě nedočtete.

 

18+ Hrajte zodpovědně. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.