poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jaké výhody mají dřevěné brikety oproti jiným palivům?

Spousta lidí si vybírá topivo podle ceny. Ta by však neměla být jediným hlediskem ke zvážení. Sledovat byste měli zejména výhřevnost, pro spoustu lidí by mohlo být rozhodujícím také ekologické hledisko, náročnost skladování a manipulace s topivem či jiná kritéria.

 

Snad ve všech výše popsaných kritériích jsou velkým kandidátem na výhru dřevěné brikety. Mohlo by se zdát, že jde o nějaké nové moderní topivo, ovšem opak je pravdou. O briketování se mluvilo již koncem 19. století. Až teď jsou však široce rozšířené, a to i díky výhodné ceně.

 

Dřevěné brikety mají velkou výhřevnost

Brikety se vyrábí slisováním zbytků dřeva, tedy hoblin a pilin. Nepřidávají se žádná lepidla ani chemická pojiva, v briketě je pouze dřevo, a to dřevo velmi dobře vysušené. Do jedné brikety se ho navíc pod tlakem vejde značné množství, takže výhřevnost takové brikety je poté výrazně vyšší než výhřevnost kusu dřeva o stejné velikosti.

 

Brikety jsou ekologickým palivem

Při spalování briket vzniká menší množství kouře. CO2 se sice do ovzduší uvolňuje, ovšem na rozdíl od fosilních paliv neutrálně. Uvolňuje se jen tolik oxidu uhličitého, kolik se ho naopak vázalo při růstu stromu. Kromě toho se brikety vyrábí z odpadního materiálu vzniklého při zpracování dřeva, tedy z materiálu, který by se jinak vyhodil.

 

Popel z briket využijete na zahrádce

Popel vzniklý během spalování dřevěných briket je vhodný jako hnojivo na zahrádky, obsahuje totiž velké množství draslíku.

 

Skladovat se dají kdekoliv

Dřevěné brikety se prodávají po paletách, paletu si přitom můžete postavit kamkoliv. Do garáže, podkroví nebo obývacího pokoje. Brikety totiž neobsahují škůdce. Jediné, na co je třeba dávat pozor, je vlhkost. Neměly by se nacházet ve vlhkém prostředí, chraňte je před vodou.

 

Příznivá cena

Kolik by vás stál rok topení briketami? To si snadno spočítáte, ceny briket dohledáte na internetu. Pamatujte, že nejvýhodnější je nakupovat vždy mimo sezónu, tedy ideálně začátkem léta.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.