poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jaké jsou výhody filtrované vody a proč je použití filtračních konvic výhodnější než konzumace balené vody?

Kohoutková voda prochází předtím, než se dostane do vaší domácnosti velmi přísným testováním. Díky tomu máte jistotu, že pijete jen tu nejkvalitnější vodu, která podpoří vaše zdraví. V průběhu úpravy kohoutkové vody se však do ní mohou přimísit látky, které vašemu zdraví rozhodně neprospějí, jde o rez z potrubí, zbytky po dezinfekci vody, těžké kovy a celou řadu dalších. Tyto látky je dobré před konzumací z vody odstranit. V některých případech dokonce brání její přímé spotřebě a nutí konzumenty kupovat vodu balenou, jejíž kvalita je často horší než v případě vody kohoutkové.


Filtrační konvice jsou vyrobeny ze zdravotně nezávadného plastu

To se ale nedá říct o všech PET lahvích, v nichž dochází k dlouhodobému skladování balené vody, předtím, než se dostane na váš stůl. Voda je v lahvích nejen déle, než by měla, ale bývá také skladována za zcela nevhodných podmínek. Extrémní teploty, přehřívání, mrazy udělají své a mimo jiné způsobí uvolňování škodlivého Bisfenolu A do vody. Tato látka je obvykle obsažena v materiálu, z něhož se vyrábí běžné PET lahve a rozhodně nejde o nic zdraví prospěšného. Filtrační konvice jsou také vyráběny z plastu. Na ten jsou ale kladeny mnohem přísnější požadavky a musí splňovat přísná kritéria nastavená pro výrobky určené k trvalému styku s potravinami. Plast, z něhož se vyrábí filtrační konvice rozhodně neobsahuje škodlivé BPA ani další příměsi a konvici proto lze bez obav opakovaně používat.

 

Jak fungují filtrační konvice?

Zcela jednoduše. Ujistíte se, že je v konvici přítomna filtrační patrona, případně ji doinstalujete a konvici naplníte vodou. Poté si již můžete do sklenice nalít čistou přefiltrovanou vodu bez nežádoucích příměsí. Mezi látky, které se ve vodě vyskytují a které chceme odstranit patří mimo jiné také vápenaté a hořečnaté soli způsobující tvrdost vody. Ty pak nejenže zanáší spotřebiče, ale také působí nepříznivě na naše zdraví. Abychom se látek způsobujících zvýšenou tvrdost vody mohli zbavit vyvinula značka Brita speciální filtry Brita Maxtra Hard, které jsou zaměřené na tvrdou vodu. Tato technologická novinka si dokáže poradit i s velkým obsahem látek způsobujících tvrdost vody a efektivně je odstranit.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.