poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Trápí vás časté bolesti hlavy? Vyzkoušejte léčivé bylinky

 

Bolest hlavy dokáže člověka zcela vyřadit z běžného provozu. K projevům silné migrény mohou patřit i potíže s viděním nebo zvracení. Pokud vás bolehlav občas přepadne, můžete mít po ruce jako první pomoc hned několik různých bylinek. Ty dokáží nepříjemné projevy zmírnit nebo dokonce zcela odstranit. Které to jsou a proč vlastně bolest hlavy vzniká? To vše se dozvíte v následujícím textu.

 

Jak vzniká bolest hlavy

Velmi častou příčinou bolesti hlavy je přetížení krční páteře. V tomto případě můžete cítit, jak bolest vyzařuje ze zátylku, může se však klidně projevovat i jinde. Pokud vás trápí tento typ bolesti, zvažte návštěvu fyzioterapeuta nebo si alespoň na internetu najděte posilovací cviky na krční páteř.

 

Bolest hlavy a migréna se také často objeví v souvislosti se silným stresem. Zde mohou pomoci různé relaxační techniky, pravidelná meditace a fyzická aktivita. Speciálním případem je bolest hlavy od zubů, kterou byste měli ale řešit především se svým zubařem. Mohou ji způsobovat například rostoucí zuby moudrosti.

 

Nejspolehlivější bylinky na bolest hlavy

Trápí-li vás bolest hlavy, při které nesnesete světlo nebo vám jí osvětlení přímo vyvolalo, vyzkoušejte světlík lékařský. Ten pomůže i v případě, kdy vás hlava bolí z důvodu špatného zraku nebo nenošení správných brýlí.

Dalším zástupcem bylinek na bolehlav je řimbaba obecná. Té věnujte zvláštní pozornost především v případě, že trpíte migrénou. Proti té totiž funguje jako účinná prevence.

Ani devětsil lékařský se ve vaší bylinné lékárničce neztratí. Uleví od bolesti hlavy, pomůže však i s astmatem, alergií nebo horečkou.

K dalším bylinkám, které lze na bolest hlavy využít, patří levandule, meduňka, opuncie nebo řebříček. Vyzkoušejte také přidat pár kapek citronové šťávy do svého šálku kávy. Bolest hlavy se během chvíle zmírní nebo odezní úplně.

 

Čaj na úlevu od bolesti hlavy recept

Ingredience:

1 díl levandule

1 díl heřmánku pravého

1 díl zeměžluče lékařské

200 ml vařící vody

Postup:

Smíchejte všechny uvedené ingredience dohromady. Na jednu dávku odeberte čajovou lžičku směsi a zalijte 200 ml vroucí vody. Nechte pět minut louhovat, poté sceďte. Kombinace těchto bylin přináší velmi komplexní účinky. Heřmánek uklidní tělo i mysl, levandule podpoří příjemný spánek a zeměžluč uleví od bolesti.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.