poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak zlepšit zdravotní stav?

Způsobů, jak se dá zhoršit zdravotní stav, je řada. A téměř každý z nás se této činnosti den poctivě věnuje. Hrbíme se v zádech, špatně jíme, nesportujeme. Naše těla tak dostávají opravdu zabrat. A dříve nebo později se naše prohřešky začnou projevovat. Buď bolestmi zad, špatným držením těla, tloustnutím nebo třeba onemocněním vnitřních orgánů. Jak se těmto neduhům vyhnout? Co nedělat a jak si pomoci k co nejlepšímu zdravotnímu stavu? Přinášíme několik tipů, za které vám vaše tělo jistě v budoucnu poděkuje.

 

Jezte zdravě

Tato věta je stále omílaná dokola. A má to svůj důvod. Zdravé jídlo výrazně ovlivňuje celkový zdravotní stav člověka. Dnešní rychlý životní styl výrazně poškozuje lidi napříč populacemi. Zvykli jsme si jíst rychle, na jídlo se nesoustředit a také se odbývat nekvalitními potravinami. Jak to napravit?

 

Smějte se co nejčastěji

Ano, smích a časté úsměvy léčí, o tom snad nikdo nepochybuje. Smích a dobrá nálada výrazně ovlivňuje celkový psychický stav člověka. A dobrá psychika má jednoznačně pozitivní vliv také na stav lidského těla. Kdo se často trápí, potlačuje hněv, zadržuje smutek a nechává se rozhodit každou maličkostí, hrozí mu daleko častěji vážnější onemocnění, jako například rakovina nebo kardiovaskulární choroby. Jak povzbudit dobrou náladu?

 

Sportujte a hýbejte se

Člověk se tisíce let vyvíjel k činnostem, jako jsou například lov divoké zvěře, sběr ovoce a bobulí, zemědělství nebo různým řemeslům. Tyto činnosti vyžadovaly relativně dobrou fyzickou kondici. Velká část dnešní populace oproti dřívějšku tráví velkou část svého dne v sedě. Ať jsou to školáci v lavicích, úředníci za přepážkami, řidiči aut a hromadných dopravních prostředků nebo třeba odborníci v IT nebo účetní či personalisté. Sezení nikdy nebylo pro člověka přirozené a pokud se tělo v ostatním čase dostatečně nehýbe a neposiluje svalstvo, vždy se to negativně projeví. Nejčastějším negativním projevem dlouhého a častého sezení jsou bolesti zad. Nepříjemné bolesti zad však může způsobovat i mnoho dalších faktorů.

 

Jak předcházet bolestem zad?

Věnujte čas kvalitnímu odpočinku

Odpočinkem myslíme nejen pravidelný spánek na kvalitní matraci v chladnější dobře větrané místnosti s použitím správně vybraného polštáře. Pokud vám dělá usínání problémy, hledejte příčiny nespavosti.

Odpočívejte ale také aktivně, ať již sportem, procházkami po lese nebo dovolenou někde v exotické dálavě. Tam se vaše tělo zbaví nahromaděného stresu o něco jednodušeji.

Trápí vás také bolesti zad, nesprávné držení těla, potíže s klouby nebo nemoci vnitřních orgánů? Jaký je váš způsob, jak s tím bojovat? Věnujete se pravidelně sportovním aktivitám a snažíte se jíst zdravě? Budeme se těšit, pokud nám napíšete svoje způsoby, jak vyrážíte do boje proti špatným návykům.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.