poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Klinika plastické chirurgie: tajemství, která znají pouze přátelé plastických chirurgů

Klinika plastické chirurgie je i přes čím dál větší rozšířenost a popularitu nabízených služeb stále místem, o kterém panuje mnoho mylných a někdy až fantaskních představ. Implantáty v létě pískají, po liposukci není možné ztloustnout, plastika prsou způsobuje rakovinu a vlasy po vlasové transplantaci vypadají znovu – nic z toho není pravda. Rozšířené mýty o plastické chirurgii často zakrývají pravdu o povaze práce plastických a estetických chirurgů a fungování jejich klinik, o kterých dnes bude řeč.

 

Pokud jste někým, kdo o návštěvě kliniky uvažuje, může vám následující článek posloužit také jako návod na co se při první konzultaci s plastickým chirurgem soustředit a čeho se naopak vyvarovat.

 

Plastická chirurgie je spíše práce hlavou než rukama

Lidé se často domnívají, že plastická chirurgie je především o ruční práci – když budeme trochu strozí – o schopnosti přesně říznout. Samotní plastičtí chirurgové se však shodují, že se jedná především o práci spojenou s plánováním, představivostí a schopností udělat správná rozhodnutí. Schopnost vyhodnotit situaci je pak naprosto klíčová, protože dobrý plastický chirurg ví nejen, co může a nemůže udělat, ale také ví, že jenom proto, že něco udělat může, neznamená, že by to udělat měl.

 

Tato “mantra”, kterou někteří plastičtí chirurgové vyznávají je často spojená s nevydařenými plastickými operacemi (v angličtině se pro to využívá pojem “botched”). Klienti mají mnohdy velmi grandiózní požadavky doprovázena nerealistickými očekáváními. Dobrý plastický chirurg dokáže s těmito požadavky pracovat a dostat se na kompromis mezi tím, co je možné a proveditelné a mezi tím, co by mělo být realizováno. Zpackaná operace bývá mnohem horší, než žádná – byť jde ještě často napravit.

 

Neexistuje něco jako “typický návštěvník plastické chirurgie”

V české společnosti převládá názor, že abyste navštívili kliniku plastické chirurgie, musíte splňovat určité parametry. Být bohatý, být žena (doprovázený předsudkem o bohatém manželi) být slavný a tak podobně. Z mnoha sociologických výzkumů však vyplývá, že klientela plastické chirurgie je velmi různorodá. Dokonce ani v plastických klinikách v Los Angeles, které by podle této definice měly být plné hollywoodských hvězd a zámožných klientů, to neodpovídá realitě.

 

anglickém rozhovoru pro Cosmopolitan například Dr. Jennifer Keagle zmiňuje, že mezi její klienty patří jak nedospělé děti, teenageři či matky, které jednoduše chtějí pomoci s kosmetickým problémem, který je trápí. To vypovídá o tom, jak se plastická chirurgie v některých zemí postupně transformuje na relativně dostupnou a přístupnou službu pro velmi širokou vrstvu obyvatel.

 

Mějte dobrou odpověď na to, proč podstoupit plastickou operaci

Jedna z věcí, se kterou se plastičtí chirurgové potýkají velmi často při prvních konzultacích je motivace pro podstoupení operace. Někteří lidé si neuvědomují, že i malá změna jejich těla může velmi ovlivnit to, jak svoje tělo vnímají a jak jsou se sebou spokojení. Plastičtí chirurgové vědí, že existují dobré a špatné důvody pro podstoupení zákroku.

 

Společenský tlak, přání rodičů či partnera nebo naděje, že plastická chirurgie vyřeší jiné zcela nesouvisející problémy jsou motivace, se kterými se během prvních konzultací plastičtí chirurgové mnohdy setkávají a se kterými musí až téměř terapeutickým způsobem umět pracovat. Rada, kterou velká řada chirurgů při první konzultaci dává je: plastická operace by měla být pouze a jenom pro vás a o vás.

 

V článku jste se mohli dozvědět několik “tajemství” plastických chirurgů, která by vám mohla velmi pomoci při plánování nebo dokonce první návštěvě kliniky plastické chirurgie. Pokud máte své vlastní zkušenosti s návštěvou kliniky, prací chirurgů, neváhejte nám do komentářů napsat svoje osobní příběhy.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.