poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Bylinky proti akné: jaké pomáhají udržovat pleť zdravou?

Bojujete s nepříjemným akné? Trápí vás problematická pleť, která vám rapidně snižuje vaše sebevědomí? Pokud chcete udržet svou pleť zdravou a svěží, vytaste na pomoc bylinky. Právě v jejich moci je udržet vaši pleť takovou, kterou se budete moct chlubit široko, daleko. Pomocnou ruku dávají jak ve chvíli, kdy je akné záležitostí puberty, tak v okamžiku, kdy je to vaše nedílná součást.

Měsíček čistí pleť

Mezi nejefektivnější bylinky, které bojují proti akné, patří měsíček lékařský. Jeho superschopností je především čistit pleť, navíc působí protizánětlivě a dále také ulevuje od zanícených pupínků. Dokonce snižuje riziko už existujících pupínků a v případě, že se skutečně ukážou světu, je efektivně léčí.

Už od pradávna se také ví, že měsíček lékařský dále ulevuje od bolestivých ekzémů. Ty nás bohužel trápí nejen v útlém dětství, ale velmi často i po zbytek života.

Heřmánek zbavuje pleť přebytečného mazu

Vedle měsíčku lékařského můžete povolat do akce heřmánek pravý, který taktéž efektivně bojuje s ekzémem, pupínky nebo akné obecně. Umí totiž absorbovat přebytečný maz, který stojí za vznikem zmiňovaného pleťového problému. Navíc působí stejně jako měsíček protizánětlivě čili se můžete rozloučit s bolestivým akné.

Dokonce bylo prokázáno, že heřmánek napomáhá k lepšímu hojení akné. Umí totiž pokožku krásně uklidnit.

Šalvěj je antibakteriální

Opomenout nesmíme ani šalvěj, která má za úkol stahovat póry a působí antibakteriálně. Navíc má protizánětlivé účinky. A to nezáleží na tom, jestli je obsažená v mastičce, krému nebo ji konzumujeme ve formě vynikajícího bylinného čaje.

Aloe vera používali už i staří Egypťané

V seznamu bylinek, jež ulevují od akné a napomáhají v léčbě tohoto pleťového problému nesmí chybět ani aloe vera, kterou používali už starověcí Egypťané. Problematickou pleť totiž umí šetrně čistit, taktéž ji dezinfikuje a zklidňuje.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.