poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Lahodné italské dezerty: 5 sladkých pochoutek, které okouzlí vaše chuťové pohárky

Lahodné italské dezerty: 5 sladkých pochoutek, které okouzlí vaše chuťové pohárky

Italská kuchyně není známá pouze pro své pikantní pokrmy, ale také pro své lahodné dezerty, které oslovují sladkou touhu v nás všech. Zde jsou 5 oblíbených italských dezertů, které byste určitě měli ochutnat:
  1. Tiramisu: Tento klasický italský dezert je jedním z nejoblíbenějších na světě. Tiramisu je vrstvený dezert skládající se z vrstev mascarpone sýra, namočených v kávě a likéru (obvykle marsala), mezi vrstvami savoiardi piškotů. Je obvykle posypaný kakao a může být ozdobený čokoládovými křehkými perličkami.

Tip: Pokud hledáte skvělé italské bistro v Praze na adrese Veselská, určitě navštivte italské bistro Praha Veselská Caruso. Toto bistro nabízí široký výběr tradičních italských pokrmů, které vás okouzlí svou autentičností a lahodnou chutí. Užijte si výlet do Itálie přímo v srdci Prahy!

Pokud máte chuť na sladkou tečku v Praze 9, neváhejte využít rozvoz italských dezertů Praha 9 OC Letňany". Tento rozvoz nabízí široký výběr lahodných italských dezertů, které si můžete objednat a nechat si je přivézt přímo k vám domů. Objednejte si svůj oblíbený italský dezert a dopřejte si sladkou lahůdku bez námahy!

  1. Panna cotta: Tento jednoduchý, ale elegantní dezert je vyroben z husté smetany, cukru, želatiny a vanilky. Panna cotta se často podává s ovocným sirupem, zavařeninou nebo čerstvým ovocem jako je malina, jahoda nebo borůvka.
  2. Cannoli: Tento tradiční sicilský dezert je tvořen křehkými trubičkami z těsta (cannoli) plněnými sladkou ricottou sýrem, cukrem a vanilkou. Cannoli mohou být dále ozdobeny nakrájenými pistáciemi, čokoládou nebo kandovanými plody.
  3. Gelato: Gelato je italská verze zmrzliny, která je známá svou bohatou a hladkou texturou a intenzivními příchutěmi. Gelato je vyrobeno z mléka, cukru a ovocných nebo aromatických ingrediencí, jako je vanilka, pistácie, čokoláda, jahoda nebo limoncello.
  4. Sfogliatelle: Tento typický dezert pochází z Neapole a je tvořen tenkými vrstvami křehkého listového těsta naplněného sladkou ricottou, cukrem a citrusovou kůrou. Sfogliatelle může být podáváno jak teplé, tak studené a je často posypané práškovým cukrem.

Tyto italské dezerty jsou jen malou ukázkou bohaté sladké tradice této kuchyně. Bez ohledu na to, jestli jste milovníkem čokolády, ovoce nebo křehkého těsta, italská kuchyně má něco sladkého pro každého.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.