poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Proč se chia semínka dávají do vody?

Dneska se to všude hemží superpotravinami. Není se čemu divit, vždyť zdravý životní styl je nyní neustále řešený a do tohoto životního stylu se pouští čím dál více z nás. Je to jenom dobře, protože prospíváme svému zdraví, ovšem měli bychom o tomto stylu vědět potřební informace. Řada lidí totiž přechází na zdravou stranu hlavně kvůli zhubnutí.

 

Kolem zdravého stravování koluje jeden mýtus, který se pojí s klamnou myšlenkou, a sice mnoho lidí si myslí, že superpotraviny 21. století dokážou zcela nahradit stravu. Lidé se totiž dočetli, že superpotraviny pomáhají zhubnout, a tak si ráze domysleli, že pomáhají zhubnout, aniž bychom cvičili, hýbali se, pravidelně se stravovali a dostatečně pili. Jenže ono je to klam. Superpotraviny bohužel nepomáhají samy o sobě hubnout, ale dopomůžou nám k hezké, štíhlé postavě, pokud se rozhodneme zdravě jíst a hlavně se pravidelně hýbat.

 

Do této skupiny potravin se řadí například plody goji, dále také různá semínka a ořechy, které jsou zdraví prospěšná, a taky chia semínka. Konkrétně u chia semínek nyní chvilku zůstaneme.

 

K čemu chia semínka slouží?

Chia semínka nám pomáhají zahnat hlad. Jsou skvělá hlavně tehdy, pokud se našemu žaludku zdá pauza mezi jednotlivými chody příliš dlouhá. Velice často se přidávají například do jogurtů, které si dáváme ráno k snídani.

Díky nim nemáme takový hlad jako běžně, tudíž nemáme tendenci si nakládat velké porce a nepřidáváme si.

 

Proč se přidávají do vody?

Řada lidí si je přidává do své láhve s vodou. Je to proto, že chia semínka se ve vodě nafouknou a když je vypijeme, zaženou nám hlad mnohem efektivněji, než když si je dáme jenom k snídani. Díky pití vody s chia semínky budeme tak schopni vydržet bez svačiny, než přijde oběd. Opět se ale tento fígl nesmí zneužívat. Je to jenom fígl tehdy, kdy budete mít v práci třeba velkou poradu, při které nestihnete sníst svou dopolední svačinku.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.