poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Účinky ionizované vody pro naše zdraví

Alkalická voda si v posledních letech získává oblibu mezi všemi, od nadšenců zdraví až po profesionální sportovce, ti kteří dodržují zdravou stravu nebo si dávají záležet na výběru kvalitního zdroje hydratace. Ale alkalická voda znamená víc než jen moderní výstřelek – může časem pomoci s detoxikací těla a rovněž dokáže pomoci při zdravotních problémech, jako je vysoký krevní tlak nebo reflux.


Ionizátory vody se v Japonsku a jiných částech Asie používají již více než 40 let a jsou certifikovány korejským a japonským ministerstvem zdravotnictví jako schválená zdravotnická pomůcka. Ionizovaná voda pomohla milionům lidí bojovat s nemocemi jako je například artritida, trávicí problémy, zánětlivé stavy, problémy s hmotností, cukrovka, rakovina, DNA, únava, alergie a mnoho jiného.

 

Co to je alkalická voda

Známe 3 typy vody kyselá, zásaditá a neutrální. Kyselá voda je voda s nízkým pH, obvykle s pH nižším než 7, zatímco alkalická voda, kterou označujeme také pojmem zásaditá, je voda s vysokým pH, obvykle s pH nad 7. Neutrální voda je s pH hodnotou 7 a jde nejčastěji o vodu z vodovodu. Také se říká, že zásaditá voda nabízí více klíčových minerálů, které tělo potřebuje ke správnému fungování, jako je vápník, draslík, sodík a hořčík. Alkalické sloučeniny vyrovnávají kyseliny v krvi se čtyřmi hlavními zásaditými minerály – vápníkem, hořčíkem, sodíkem a draslíkem – které spolupracují na udržení zdraví a správného fungování těla.

 

Alkalická voda obnovuje rovnováhu pH těla

Cítíte se často unavení nebo letargičtí? Trpíte častými rýmami, infekcemi nebo bolestmi kloubů? Pokud ano, je to znak toho, že tělo může být překyseleno. To, co jíte nebo pijete, kvalita vzduchu, který dýcháte, to vše a mnoho dalšího, může přispět k překyselení těla. Většina lidí trpí problémem překyselení organismu, což jim odebírá energii a způsobuje nemoci, aniž by si uvědomovali, že to je hlavní příčina.

 

Znaky, že trpíte acidózou

 

Alkalická voda působí jako silný antioxidant

Alkalická ionizovaná voda je bohatým zdrojem antioxidantů, neboť obsahuje množství volných elektronů, které poskytují tělu neutralizaci volných radikálů. Zamyslete se nad tím, co se stane s plátkem jablka ponechaným na stole několik hodin: zhnědne v důsledku vystavení nestabilním molekulám kyslíku ve vzduchu, co nazýváme jako oxidace. Uvnitř našeho těla jsou naše buňky rovněž neustále vystaveny oxidaci v důsledku přítomnosti volných kyslíkových radikálů, což jsou nestabilní molekuly. Bylo vědecky dokázáno, že volné radikály způsobují poškození buněk a DNA, které přispívají ke stárnutí a mohou vést k nástupu různých nemocí.

 

Alkalická ionizovaná voda je bohatým zdrojem antioxidantů, které pomáhají neutralizovat volné radikály. Ale co jsou vlastně volné radikály a antioxidanty? Volné radikály zkrátka způsobují oxidaci v našem těle a antioxidanty oxidaci zabraňují. Antioxidanty pomáhají zpomalit proces stárnutí a pomáhají zvyšovat imunitu tím, že darují elektron volnému kyslíkovému radikálu (nejběžnější typ volného radikálu v našem těle), takže se z něj stane stabilní molekula kyslíku.

 

Alkalická voda podporuje hydrataci těla

Voda z vodovodu, která je pod tlakem, má velmi velké shluky, tvořené z 12-16 molekul. Ionizační proces přeruší elektrickou vazbu molekul vody a restrukturalizuje vodu na přibližně 5-8 molekul na jeden shluk. Tato menší velikost znamená, že voda může být snáze absorbována do buněk, čímž poskytuje tělu vynikající hydrataci a pomáhá rozpouštět a vyplavovat kyselý odpad a toxiny, které se nahromadily v těle.

 

Důležitost dobré hydratace

Jelikož naše těla se skládají z 60 % vody, kvalita a množství vody, kterou konzumujeme, bude mít velmi dramatický vliv na náš celkový zdravotní stav. Každý uzdravující a životodárný proces, který se děje v našem těle, se děje prostřednictvím vody. Přesto se mnozí lidé dostatečně nehydratují nebo se rozhodnou pít kávu, čaj, ovocné šťávy, nealkoholické nápoje, energetické nápoje a alkohol namísto vody. Faktem je, že tyto nápoje obsahují kyselinotvorné látky, které snižují naši schopnost absorbovat a zadržovat vodu. V případě alkoholu a kofeinových nápojů tyto aktivně stimulují ledviny, aby produkovaly více moči, což způsobuje další zbytečné ztráty vody.

 

Pro dodržování zdravého životního stylu tak není důležité jen dodržování pitného režimu, ale také výběr vhodného zdroje. Myslete na své zdraví a také zdraví své rodiny.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.