poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Zhubnete rychleji cvičením nebo stravou?

Mnozí z nás, kteří chtějí zatočit s přebytečnými kilogramy, si pokládají otázku, zda hubnout pomocí zdravé stravy nebo pravidelným cvičením. Pojďte s námi najít odpověď a zjistit, kde je pravda. Výsledkem bude vaše vyšší sebevědomí a vypracované tělo.

 

Jak začít

Nejtěžší otázka, když chcete hubnout, je jak začít. Jak začít s plánováním jídla, jak začít se cvičením a jak začít hledat tu správnou motivaci, díky které u cvičení a zdravého stravování vydržíte. V tomto případě je důležité vědět, čeho chcete dosáhnout, jak silná je vaše vůle a co všechno tomu dokážete obětovat.

 

Správný jídelníček

Pokud si myslíte, že stačí správně jíst, tak bude vaše hubnutí delší a méně efektivní. Zdravá strava je základem hubnutí, ale rozhodně není všechno. Obzvlášť pokud hubnete z vyšší váhy. Je důležité zapojit i cvičení, aby vám nezůstala visící kůže, případně aby se tělo hezky formovalo.

 

Čemu se vyhnout

Ve svém redukčním jídelníčku se vyhněte smaženým pokrmům, sladkostem a zkuste alespoň ze začátku vynechat i bílé pečivo a alkohol. Bílé pečivo nahraďte vícezrnným, celozrnným a žitným pečivem. Místo alkoholu si raději dopřejte kvalitní bílé nebo zelené čaje. Případně oblíbené smoothie nápoje, které vám dodají energii a potřebné živiny.

 

Pravidelné cvičení

Cvičení je důležitou součástí hubnutí, pokud však budete nadále jíst za dva, cpát se nezdravými pokrmy, smaženými polotovary a sladkostmi, vaše ručička na váze dolů opravdu nepůjde. Pokud vás cvičení, například ve fitness centru nebaví, najděte si jinou aktivitu, u které vydržíte.

 

Cvičení doma

Nejlepším způsobem, jak začít, je cvičení doma. Pořiďte si rotoped a dopřejte si denně jízdu na rotopedu. K prvním překvapivým výsledkům stačí 40 minut denně a po měsíci si budete kupovat menší kalhoty. Skvělý způsob hubnutí je také pomocí běhání, pokud nechcete běhat venku před lidmi nebo ve špatném počasí, tento problém vyřeší běžecký pás, který můžete mít třeba v obývacím pokoji. 

 

Kombinace obojího

Ověřený způsob, jak většina lidí zhubla, je kombinace pravidelného cvičení a zdravého jídla. Najděte si aktivitu, která vás bude bavit, a naučte se vařit zdravěji. Nemusíte se vzdávat svých oblíbených jídel, jen si je dopřejte ve zdravější verzi, případně si je jednou za čas dejte. Cvičte alespoň třikrát týdně a zařaďte do svého cvičebního plánu víc kardio aktivit, například jízdu na eliptickém trenažéru, cvičení pomocí vibrační plošiny nebo výše zmíněný rotoped, případně běžecký pás. Pokud vás žádný z výše uvedených trenažérů nezaujal, zkuste veslovací trenažér.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.