poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Podzim se blíží, nezapomínejte na vitamíny!

Podzimní únavy, špatná nálada a málo energie jsou způsobeny ubývajícím denním světlem, ale mohou být i zapříčiněny sníženým příjmem vitamínů v porovnání s letní sezónou. Pokud podceníte důležité mikroživiny, můžete značně oslabit své tělo a zadělat si na pořádné podzimní virózy. Jak proti tomu bojovat a proč užívat vitamínové doplňky stravy?

 

Ovoce a zelenina co nejdéle!

Nejlepším zdrojem vitamínů a minerálních látek jsou ovoce a zelenina. Nejvíce prospěšných sloučenin se nachází v čerstvých produktech přímo ze zahrádky nebo z bio zemědělství. Snažte se tedy sezónu přírodních potravin prodloužit co nejdéle to půjde. Doporučená denní dávka zeleniny je zhruba 500 gramů a měla by se skládat z různých druhů. Důležitá je i pestrost jídelníčku. Platí to nejen pro dospělé, ale i pro děti. Ty potřebují podpořit imunitní systém před návratem do školních lavic, kde se to hemží bakteriemi a viry.

 

Doplňky stravy

Jakmile začnete pociťovat, že ovoce a zelenina ve své čerstvé podobě začíná pomalu ztrácet kvalitu, je na čase přidat vitamínové doplňky stravy. Vybírejte takové produkty, které obsahují spektrum prospěšných látek, jako je vitamín C, E, A, D či vitamín B12. Například Vibovit obsahuje i minerální látky, jako jsou zinek a selen. Pozor také na Vitamín D předávkování.

 

Prevence onemocnění pro děti i dospělé

Pravidelné užívání doplňků stravy s vitamíny pomáhá zvýšit efektivitu imunitního systému a bojovat proti únavě. Správně živený organismus si dokáže poradit s větším množstvím patogenů v porovnání se špatně živeným tělem. Důležité je sledovat příjem minerálů a vitamínů hlavně u dětí. Zde je další důležitý bod, kterým je růst a vývoj. Každý ze stopových prvků má svůj účel a je potřeba pravidelně ho dodávat alespoň v minimálním doporučeném množství. Více informací o prospěšnost jednotlivých vitamínů najdete na http://www.vibovit.cz/.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.