poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Hlídejte si cenu zlata

Inflace zrychluje. V meziročním srovnání dosáhla už šesti procent. Výrazně ale zdražují i emisní povolenky, které zase navyšují ceny tepla, zemního plynu a elektřiny. Kolotoč, do něhož jsme naskočili, nebude snadné zastavit.
Zdražují potraviny, nemovitosti, pohonné hmoty, oblečení i obuv. A samozřejmě také služby. Ty nejčernější scénáře hovoří o zvyšujících se počtech lidí v dluhové pasti. Nacházíme se uprostřed ekonomické krize jako vyšité z učebnice ekonomie.

 

Nenechte znehodnotit své úspory

Svou hodnotu samozřejmě ztrácejí i úspory drobných střadatelů. Nechat je volně ležet ladem na bankovních účtech se nevyplácí. Stejně jako před rokem jste si za ně mohli koupit více než dnes, příští rok tomu bude obráceně. Váš spotřební koš bude obsahovat mnohem méně zboží, než by tomu bylo dnes.

 

Musíte dobře investovat

Cesta z této patálie naštěstí existuje. Vede přes vhodné investování. „Jaké investování je ale v dnešní době vhodné?“ možná se ptáte. Máte pravdu, že ne každý investiční nástroj je vhodný pro investování v době ekonomické krize. Příkladem mohou být nemovitosti, jejichž ceny dosahují svých maxim. I přesto však investiční byty obzvláště v některých lokalitách mají své kupce.

 

Investiční zlato - správná volba

Mnohem výnosnější v současné době v každém případě je investiční zlato. Důvodů je hned několik. Jedním z nich je jeho obzvláště v dlouhodobém horizontu stálá cena (až na drobné výkyvy). Další výhodou je, že investiční zlato je oproštěné od daně z přidané hodnoty, jak tomu bývá u zmíněných nemovitostí, uměleckých děl, ale i jiných drahých kovů.

 

Ušetříte za DPH

21 procent, o něž by se vám koupě investičního zlata navýšila, tak zůstane v investorově kapse. A může si za ně kpupit třeba více zlata. V závislosti na výši investice se přitom může jednat o nezanedbatelnou částku. Pokud tedy v současnosti do něčeho investovat, zlato jednoznačně doporučujeme. Za splnění jedné podmínky - pokud si ohlídáte jeho cenu.

 

Zaměřeno na cenu zlata

Cena zlata, to je totiž to, oč tu běží. Respektive cena zlata u jednotlivých prodejců, která bohužel není totožná. Jak je to možné? Problémem je, že žádná česká mincovna investiční zlato ve formě zlatých cihel nevyrábí. Mezi producenty světově uznávaných zlatých cihliček dokonce nepatří ani žádná slovenská mincovna.

 

Pozor na rozdílné ceny zlata

Na českém trhu z toho důvodu převažují zlaté slitky pocházející ze švýcarských rafinerií. Jeho nabídka je nejenom celkově omezená, ale především ji doprovází pestrá škála cen, za které můžete u různých prodejců jednotlivé zlaté slitky nakoupit. Není přitom výjimkou, když rozpětí cenových nabídek nejlevnějšího a nejdražšího prodejce přesahuje i 10 procent!

 

Není důvod za zlato platit víc, než musíte

To si však Češi stále plně neuvědomují a za zlaté slitky platí více než Němci a Rakušané. Nákup investičního zlata se jim tak prodražuje. Naprosto zbytečně. Pro tak extrémní cenové rozdíly totiž neexistují racionální důvody. „Slitek ze stejné rafinérie, stejné hmotnosti a ryzosti by měl mít ve stejné prodejní lokalitě i stejnou prodejní cenu,“ říká Pavel Trtík z e-shopu zlate-mince.cz.

 

Srovnávejte nabídky jednotlivých prodejců

Jak se takovému nevýhodnému nákupu zlata vyhnout? Sledovat cenu zlata na komoditní burze? To bohužel nestačí. Ani ten neserióznějších obchodník vám nižší cenu, než je ta na burze, nenabídne. Cena zlata je u obchodníků vyšší než na ta burze. Vy v každém případě spíše srovnávejte i ceny jednotlivých prodejců. A nakupujte u takových, kteří jsou levní a na trhu působí již několik let. I to je totiž jistou známkou jeho serióznosti. Ti neseriózní obchodníci se totiž na trhu dlouho neudrží.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.