poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Internet – nový fenomén nakupování

Úspora času, pohodlnost, strach z kontaktu s lidmi z důvodu pandemie Covid19, to vše směřuje k růstu oblíbenosti internetových obchodů. Kosmetika nebo jídlo se přes počítač nakupuje jednoduše, s oblečením či botami je to o něco náročnější. Nakupování z pohodlí domova se stalo fenoménem a pro některé také jediným způsobem nákupu. Jaké jsou benefity a naopak zapeklitosti při nakupování online?

 

Proč nakupujeme na internetu?

Jaké jsou důvody, proč Češi nakupují na internetu? Úspora času, peněz, pohodlí i to, že nemusejí vytahovat peněženku s opravdovými penězi. Oblíbenost nakupování online dokazuje i to, že Česká republika je jednou ze zemí s největším počtem e-shopů.

 

Internetový obchod s kosmetikou

Prodej dekorativní kosmetiky online nás baví. Na internetu máte na výběr neomezeně mnoho času. A pokud prodejce disponuje reálně barevnými vzorníky či fotografiemi v odpovídajících odstínech, nic už úspěšnému nákupu ověřené kvalitní dekorativní kosmetiky nebrání.

 

Nákup nábytku

Tento sortiment se nakupuje přes e-shop docela běžně. Důležité jsou hlavně rozměry nábytku. Fotografie na internetu většinou nelžou, takže můžeme směle objednávat. Jedinou malou zapeklitost vidíme v nemožnosti vyzkoušení některého nábytku. Třeba sedačka, křeslo nebo matrace nemusejí být nakonec pohodlné a vracet zboží větších rozměrů není moc příjemné.

 

Nástrahy online nakupování, znáte je?

Člověk je tvor omylný a týká se to i nakupování na internetu. Abyste nenaletěli nebo nebyli nespokojeni s uskutečněným obchodem, přinášíme pár rad, na co si dát při nákupu před obrazovkou počítače pozor.

 

Potraviny

Potraviny nakupujeme rádi pouze u spolehlivých prodejců. Líbí se nám, když nákup dovezou co nejdříve a všechny položky, které jsou na internetu nabízené, také dodají a ničím je nenahrazují. Kdo by taky chtěl místo okurky cuketu? I to se nám totiž bohužel stalo.

Auta

Auta si na webu pouze vybíráme a přemýšlíme o nich. Neradi kupujeme zajíce v pytli a auto si rozhodně vyzkoušíme osobně. Automobil nám prostě musí „sedět“ a být pohodlný. Nutnost zkušebního projetí a možné skryté vady u ojetin není snad třeba ani připomínat.

Hobby market

V tomto typu obchodu nakupujeme osobně rádi třeba rostliny, ty se přes web nakupují špatně. Riskantní je i jejich poškození při transportu. Při osobním prodeji nastává problém u nákupu sezónního zboží mimo dobu jeho prodeje. Grily, slunečníky nebo semínka rané mrkve v zimě v kamenném obchodě většinou nemají, takže se online nakupování tohoto typu zboží jeví jako jediné možné.

 

Oblečení a boty bez vyzkoušení?

Oblečení nejspíš většina z nás nakupuje osobně. Krásné šaty na štíhlých modelkách prostě vypadají trochu a někdy i zcela jinak, než po rozbalení doma u zrcadla. O botách to platí dvojnásob. Boty je třeba si osahat a vyzkoušet. Ani Carrie Bradshaw ze Sexu ve městě si boty online nekupuje a my raději také ne!

Jistou nadějí jsou některé obchody, které nabízejí vrácení zboží zdarma bez placení poštovného.

 

Papírnictví a hračky

Nákupu hraček, knih a školních potřeb přes internet většinou nejde nic vytknout. Zboží odpovídá popisu i fotografiím a dopředu většinou víme naprosto přesně, co nám v balíčku dorazí.

Máte rádi nakupování online? Vybíráte si raději dekorativní kosmetiku na e-shopu, nebo v kamenné prodejně, kde jsou barvy a odstíny lépe vidět? Jaké jsou vaše zkušenosti při reklamaci nebo vracení zboží bez udání důvodu? Těšíme se na vaše dobré i špatné zkušenosti.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.