poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

6 důvodů, proč hýčkat vlasy výtažky z lopuchu

 

Lopuch je velmi nevýrazná rostlina - mnozí ji považují za otravný plevel se silnými a dlouhými kořeny, kterých se dá těžko zbavit. Avšak věděli jste, že má tato rostlina i příznivé účinky?

 

1. Pomáhá v boji proti lupům

Lupy se vyskytují tam, kde je suchá pokožka. Tato je dehydratovaná, což je příčinou nedostatečného pitného režimu nebo používáním nevhodných kosmetických přípravků. Avšak příčin může být více, například přemnožení kvasinek a podobně. Kořen lopuchu je proti těmto neduhům velmi účinný. Jeho odvarem si můžete pokožku hlavy oplachovat - jeho výtažky jsou součástí i přírodních šamponů, tinktur, sér, balzámů apod.

 

2. Působí proti padání vlasů

Lopuch obsahuje nespočet antioxidantů, které neutralizují škodlivé radikály. Tyto volné radikály způsobují záněty a poškozují vlasové folikuly, čímž dochází k vypadávání vlasů. Dnešní trh nabízí velké množství vlasové kosmetiky, obsahující výtažky z kořene lopuchu. Séra nebo tinktury se pravidelně aplikují masáží do pokožky hlavy.

 

3. Podporuje růst vlasů

Lopuch nezastavuje jen padání vlasů, jeho účinky jsou tak bohaté, že navíc růst vlasů podporuje. Pokožku ozdravuje, dodává potřebné látky a tím dochází ke zvýšenému růstu. Díky jeho síle dochází i k tomu, že se vlasy přestávají mastit a opticky dodává na jejich objemu.

 

4. Posiluje řasy a obočí

Není tajemstvím, že kořen lopuchu podporuje i růst řas a obočí. Tak jako má účinky na vlasy, tak účinkuje i na řasy a obočí.

 

5. Posiluje imunitu

Lopuch obsahuje významné množství vitamínu C a vitamínu E, které působí jako antioxidanty v těle, aby eliminovaly volné radikály, což znamená, že lopuch je hlavním posilovačem našeho imunitního systému. Tyto antioxidanty jsou spojeny se prevenci infekcí, snížení rizika rakoviny, podporuje správný růst a regeneraci buněk těla a tkání. Jelikož z naší imunity čerpají i vlasy, je dobré ji podporovat.

 

6. Léčí kožní problémy

Tato rostlina je široce využívána i k léčbě akné, různým kožním zánětům, lupénce, ekzémům apod. Jeho antibakteriální účinky tyto problémy dokáží eliminovat nebo nadobro se jich zbavit.

 

Nepodceňujte sílu lopuchu a věřte jeho léčivým účinkům.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.