poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Čaje pro lepší imunitu

Cup of herbal tea with wild flowers and various herbs  

V chřipkovém, a dnes už také covidovém období, je více než na místě posílit svůj imunitní systém. Možností, jak toho dosáhnout, je celá řada - můžete se otužovat, užívat multivitamíny, “dopovat” se ovocem, zeleninou a superpotravinami, nebo vyzkoušet sílu bylinek. Ty se nejčastěji podávají ve formě odvaru, tedy čaje, který lze pro větší efekt ještě dochutit medem a citronem.  Ne všechny byliny ale samozřejmě na imunitní systém působí; o těch, které jsou pro tento účel jako stvořené, ale také o dalších rostlinách či jejich blahodárných plodech, se více dočtete v následujících řádcích. 


Bylinné čaje

Čaj z echinacey je skvělým pomocníkem při nachlazení. Tato nenápadná bylinka, která často kvete na zahrádkách, má silné účinky na zvýšení imunity organismu. Léčí bolesti a záněty v krku, kožní nemoci a infekční choroby. Heřmánkový čaj je klasický pomocník pro zvýšení imunity. Bojuje proti chřipkám a nachlazení, tlumí bolesti, křeče a hojí rány. Pravidelné pití heřmánkového čaje nejen posiluje imunitu, ale je také blahodárný na trávicí soustavu. Hodí se i proti stresu a má příznivé účinky na pokožku. Čaj můžete nejen pít, ale také si z něj udělat páru, kterou vdechujete při nachlazení. Pročistí vám dutiny. Měsíčkový čaj je přírodním antibiotikem. Posiluje imunitní systém a léčí záněty v těle. Čistí rány a pomáhá léčit trávicí soustavu, která může být také zdrojem snížené imunity. Působí pozitivně na krevní oběh a harmonizuje vysoký tlak. Měsíček lékařský je krásná bylinka, která kvete žlutě až oranžově, podle intenzity slunečního světla. Můžete si ji vysadit i na zahrádku nebo do truhlíku. Konopné čaje podporují imunitu a obranyschopnost organismu. Působí proti stresu a to má také pozitivní vliv na vaše zdraví. Jsou protizánětlivé a ulevují od bolestivých stavů. Mají vysoký podíl kanabinoidů, které jsou známé svými léčivými účinky. Čaj je chutný a nemá psychotropní vlastnosti. Šalvějový čaj je známý svými protizánětlivými účinky. Má pozitivní vliv na záněty v ústní dutině, při nachlazení, jako jsou afty nebo bolesti zubů. Je dobrý také na imunitu. Ničí bakterie a pomáhá proti nadměrnému pocení. Šalvěj by se neměla pít dlouhodobě, protože sráží krev.


Čaje z koření a plodů

Šípkový čaj podporuje zdravý imunitní systém a je plný vitaminu C. Snižuje cholesterol a má antioxidační účinky. Upravuje krevní cukr a mohou jej užívat také diabetici. Čaj se připravuje ze sušených šípků, které pouze zaléváme horkou vodou a necháme luhovat.  Zázvorový čaj je plný antioxidantů a výborný na imunitu. Působí protizánětlivě. Chrání játra a je účinný proti nevolnostem. Má antiseptické účinky a zbavuje bolestí při nachlazení. Pije se rovněž proti bolestem hlavy a migréně. Skořicový čaj má účinky, které působí na imunitu i trávicí soustavu. Ta je součástí imunitního systému. Napomáhá hubnutí a užívá se při chřipce a nachlazení. Ulevuje při kašli a upravuje cholesterol. Bojuje s viry a bakteriemi, působí proti nespavosti a migréně.


Směsi bylin

Bylinné čaje a směsi jsou nejlepší volbou, jak si připravit skvělý čaj na imunitu, který má všestranné účinky. Můžete si koupit již namíchané směsi v sáčku, či sypané nebo také připravit svou vlastní směs, podle vašich potřeb. Čaje se míchají jak z bylinek, tak také plodů, či koření. Stačí všechny ingredience nasypat do větší misky a promíchat. Dávkování je vždy jedna lžička směsi na šálek. Neměly by se užívat déle, než tři týdny v kuse.

 
+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.