poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Infarkt myokardu

Infarkt myokardu je událost, která způsobí trvalé poškození srdečního svalu. „Myo“ znamená sval, „kardiální“ odkazuje na srdce a „myokardu“ znamená smrt svalové tkáně v důsledku nedostatku krve a kyslíku.

Příznaky


Příznaky infarktu zahrnují nepohodlí, tlak, těžkosti nebo bolest na hrudi, pažích nebo pod hrudní kostí, také bolest vystřelující do zad, čelistí, krku nebo paží, pocit plnosti, poruchy trávení nebo pocit dušení (můžete také pociťovat jako pálení žáhy), pocení, nevolnost, zvracení nebo závratě, extrémní slabost, dušnost, rychlý a nepravidelný srdeční tep, únavu. Při infarktu mohou symptomy trvat 30 minut nebo déle a nepomáhá na ně ani odpočinek ani nitroglycerin. U některých lidí také proběhne infarkt myokardu „tiše,“ tj. bez příznaků. Tento typ je nejčastější u diabetiků.

Příčiny onemocnění


Příčinou je ucpání jedné ze srdečních (koronárních) tepen, nejčastěji krevní sraženinou, kdy dojde k úplnému omezení průtoku krve. Srdeční tkáň nemá v postižené oblasti dostatek kyslíku a odumírá. U většiny případů předchází této komplikaci kornatění srdečních tepen, což je zmenšení průsvitu tepny, kdy se na její stěnu přichycují malé sraženiny.

Jak se léčí Infarkt myokardu potravinovými doplňky

akmile je srdeční infarkt diagnostikován, začíná léčba. Používají se především léky nebo chirurgický zákrok. Cílem farmakoterapie je zničit nebo zabránit vzniku krevních sraženin, zabránit krevním destičkám ve shromažďování a zabránit dalším škodám. Tyto léky musí co nejdříve snížit poškození srdce; čím delší je prodleva při zahájení léčby, tím vážnější může poškození být a léčba je následně obtížnější. Konkrétní léky podávané při infarktu mohou zahrnovat aspirin ke snížení srážlivosti krve, která může zhoršit srdeční záchvat a trombolytickou terapii k rozpouštění krevních sraženin, které jsou přítomny v srdečních tepnách.

Vhodné potravinové doplňky při

Celostní medicína doporučuje podpořit funkce srdce antioxidantem koenzymem Q10, ideálně ve formě rozpustných kapslí. Nutné jsou i další antioxidanty, také vitamin E a C. Pro správnou funkci srdečního svalu je také vhodné doplnit vápník a hořčík, na rychlé okysličení těla je vhodné také přidávat tekutý kyslík. Protože příčinou je tvrdnutí cév, je nutné cévy nejen čistit, ale také je udržovat pružné komplexem aminokyselin.

Kdy navštívit lékaře s

Pokud zaznamenáte některé z výše uvedených příznaků, zejména dušnost, motání hlavy a závratě, bolesti na hrudi, příznaky podobné chřipce a únavu či nespavost, navštivte svého lékaře, který provede nutná vyšetření, stanoví diagnózu a nasadí vhodnou léčbu.

Infarkt myokardu - fakta a rady

Mezi rizikové faktory se řadí například rodinné dispozice, obezita, kouření, stres, sedavý způsob života, zvýšená hladina cholesterolu, vysoký krevní tlak a také prodělaná nebo stávající onemocnění, například cukrovka, angina pectoris nebo jiná forma ischemické choroby srdeční.


Zdroj: http://www.webmd.com/heart-disease/heart-disease-heart-attacks#2-4 , https://empatia.inshop.cz/ischemickachorobasrdecni/


Infarkt myokardu - diskuze


| Copyright © 2013-2020 Beltina - potravinové doplňky | Administrace | Výměna odkazů | Casino online nabídky Jedete na dovolenou do zahraničí? Sjednejte si online cestovní pojištění za nejlepší cenu.

Vířivka Villeroy & Boch pro celoroční provoz. Úsporná, zateplená, laminátová, vč. termokrytu. Nekupujte nafukovací vířivky, které vám přes zimu neslouží. Vybírejte z celoročních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®