poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Ledvinová kolika

Ledvinová kolika se projevuje silnou bolestí v dolní části zad nebo na stranách, obvykle jen na jedné straně, může však být i na obou. Tato nemoc může rychle začít, náhle skončit a poté přicházet a odcházet a postupem času se zhoršuje.

Příznaky


Mezi nejčastější příznaky ledvinové koliky patří výše uvedené bolesti zad, břicha či třísel, bolest při močení, nevolnost a zvracení, pocit časté potřeby na močení, méně časté močení nebo žádné močení, horečka.

Příčiny onemocnění


Ledvinová kolika je způsobena ucpáním močového traktu. Do močových cest patří ledviny, močový měchýř a močová trubice. Močovody putuje moč z ledvin do močového měchýře. Mezi nejčastější příčiny ucpání močových cest jsou ledvinové kameny. Také krevní sraženiny a mrtvé tkáně mohou močové cesty zablokovat.

Jak se léčí Ledvinová kolika potravinovými doplňky

Léky pomohou snížit bolest a svalové křeče. Lékař vám také může předepsat léky na zklidnění žaludku a zastavení zvracení. Občas je k odstranění ucpání močových cest nutný chirurgický zákrok.

Kdy navštívit lékaře s

Lékaře navštivte, pokud nemůžete zastavit zvracení, máte v moči krev, chodíte močit méně často nebo vůbec nebo naopak častěji, máte horečku, vaše bolest se nelepší ani po ukončení léčby. Na základě testů krve a moči, případně ultrazvuku, rentgenu či CT stanoví lékař přesnou diagnózu.

Doporučení týkající se

Pokud chcete snížit příznaky své nemoci, dodržujte pitný režim, vypijte minimálně 2,5 až 3 litry tekutin denně, přičemž polovina by měla být čistá voda. Omezte kávu, čaj a sodu na 2 šálky denně. Vaše moč by měla být světlá a jasná. Snažte se zdravě jíst – ovoce, zeleninu, celozrnné pečivo, fazole, libové maso a ryby. Zeptejte se také svého lékaře, kolik soli, vápníku a bílkovin byste měli přijímat. Vyhýbejte se aktivitám ve vysokých teplotách, které mohou způsobit dehydrataci.


Zdroj: https://www.drugs.com/cg/renal-colic.html



Ledvinová kolika - diskuze

| Copyright © 2013-2020 Beltina - potravinové doplňky | Administrace | Výměna odkazů | Casino online nabídky Jedete na dovolenou do zahraničí? Sjednejte si online cestovní pojištění za nejlepší cenu.

Vířivka Villeroy & Boch pro celoroční provoz. Úsporná, zateplená, laminátová, vč. termokrytu. Nekupujte nafukovací vířivky, které vám přes zimu neslouží. Vybírejte z celoročních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®