poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Dalekozrakost

Dalekozrakost znamená, že se oko lépe zaměřuje na vzdálené objekty, než na ty, které jsou v jeho blízkosti. Dalekozrakost je refrakční chyba, stejně jako astigmatismus a krátkozrakost, při kterých se světelné paprsky nesprávně ohýbají a poté přenáší zkreslené obrázky do mozku.

Příznaky


Příznaky dalekozrakosti mohou zahrnovat bolesti hlavy, rozmazané vidění, únavu očí a nelehké zaostřování na blízké objekty.

Příčiny onemocnění


Vaše oči zachycují světelné paprsky a odesílají obrázky do vašeho mozku. Když jste dalekozrací, světelné paprsky nejsou zachycovány tak, jak by měly. Rohovka, čirá vnější vrstva vašeho oka, a čočky zachycují obraz přímo na povrch sítnice na zadní části oka. Pokud však není schopné dostatečně zaostřit, obraz se promítne na špatné místo, tj. za sítnici. To je důvodem, proč vidíme rozmazaně. Dalekozrakost je často dědičná, zrak se však může zhoršit i dospělým jedincům.

Jak se léčí Dalekozrakost potravinovými doplňky

Dalekozrakost je korigována brýlemi, kontaktními čočkami nebo reflační chirurgií. Nejobvyklejší chirurgický zákrok k nápravě dalekozrakosti je LASIK. Lékař odstraní klopu z horní části rohovky, pak laserem upraví tkáň uvnitř oka a klopu přesune zpět na své místo.

Vhodné potravinové doplňky při

Podle celostní medicíny problémy se zrakem souvisí s játry, doporučuje se tedy játra podpořit speciálními doplňky stravy a detoxikací, také doplnění ostatních základních živin. Nezbytným pro výživu očí je především vitamin A, který je potřeba využívat ve formě provitamínu – Beta Carotenu a vitamin E. Nutné je také eliminovat vliv volných radikálů dodáním antioxidantů, a tím zabránit poškozování oka.

Kdy navštívit lékaře s

Lékaře navštivte, pokud máte problémy se zaostřováním na blízké vzdálenosti, cítíte únavu očí či trpíte bolestmi hlavy.

Dalekozrakost - fakta a rady

Děti s mírnou až středně závažnou dalekozrakostí mohou vidět na blízko i bez korekce, protože svaly a čočky v jejich očích mohou šilháním jednoduše dalekozrakost překonat. Ale jak člověk stárne, je pro něj šilhání stále těžší, a tedy i schopnost zaostřit.


Zdroj: http://www.webmd.com/eye-health/farsightedness , https://empatia.inshop.cz/ocnipotize/



Dalekozrakost - diskuze

| Copyright © 2013-2020 Beltina - potravinové doplňky | Administrace | Výměna odkazů | Casino online nabídky Jedete na dovolenou do zahraničí? Sjednejte si online cestovní pojištění za nejlepší cenu.

Vířivka Villeroy & Boch pro celoroční provoz. Úsporná, zateplená, laminátová, vč. termokrytu. Nekupujte nafukovací vířivky, které vám přes zimu neslouží. Vybírejte z celoročních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®