poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Spalničky

Nemoc je výsledkem infekce virem spalniček. Jedná se o jedno z nejčastějších dětských onemocněních na celém světě. Jeho existence přetrvává v rozvojových zemích, kde zůstává příčinou slepoty a smrti.

Příznaky Spalniček


Mezi prodromální příznaky spalniček patří: horečka citlivost na světlo překrvení nosní sliznice s bohatým výtokem sekretu suchý kašel Během dvou dnů se objeví charakteristická vyrážka. Je červená, svědivá a začíná na pokožce hlavy, kde hraničí s vlasy, následně se šíří po celém těle včetně dlaní a chodidel. Od výskytu vyrážky trvá toto onemocnění cca 10 dnů. Během prodromální fáze nemoci je vysoká pravděpodobnost nákazy, ale nákaza může proběhnout i při výsevu vyrážky. Diagnóza se opírá o klinická fakta na základě zvláštnosti symptomů.

Příčiny onemocnění Spalničkám


Spalničky jsou vysoce nakažlivou infekcí, která se šíří prostřednictvím kapének a kontaminací vzduchu pomocí kýchání, kašle nebo přímým kontaktem. Virus napadá sliznici hrdla a plic, kde se replikuje. Virus potom zneužívá funkce lymfatického systému a pomocí něho se dostává do krevního oběhu.

Jak se léčí Spalničky potravinovými doplňky

Riziko komplikací u spalniček je vysoké především z toho důvodu, že oslabuje imunitní systém a organismus se stává méně odolným vůči infekci jiných patogenů. V důsledku toho se u spalniček objevuje i zánět středního ucha nebo zápal plic - bakteriální infekce již vyžaduje antibiotickou léčbu. Virus spalniček může také způsobit virovou pneumonii či meningitidu. Antivirotika nejsou tak účinná, suplementace vitamínem A v průběhu léčby snižuje riziko nákaz dýchacího systému. Účinným prostředkem k tlumení mírných projevů jsou také imunoglobulíny.

Doporučení týkající se Spalniček

Rutinní imunizace spalniček spočívá ve standardní prevenci, která od roku 1960 vymýtila spalničky z velké části průmyslového světa. Děti obvykle dostávají vakcínu proti spalničkám v kombinaci MMR (spalničky, příušnice, zarděnky).


Spalničky - diskuze


| Copyright © 2013-2020 Beltina - potravinové doplňky | Administrace | Výměna odkazů | Casino online nabídky Jedete na dovolenou do zahraničí? Sjednejte si online cestovní pojištění za nejlepší cenu.

Vířivka Villeroy & Boch pro celoroční provoz. Úsporná, zateplená, laminátová, vč. termokrytu. Nekupujte nafukovací vířivky, které vám přes zimu neslouží. Vybírejte z celoročních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®