poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Krátkozrakost

Krátkozrakost je častou příčinou rozmazaného vidění. Může být mírná, střední nebo těžká. Pokud jste krátkozrací, předměty v dálce se jeví rozmazané a rozostřené. Krátkozrakost většinou není považována za nemoc, pouze se jedná o odchylku od normálu. Méně často se krátkozrakým člověk stane v důsledku jiného onemocnění.

Příznaky


Hlavním příznakem je rozmazané vidění při pohledu na vzdálené objekty. Pokud vidíte dobře například na knihu či denní tisk, ale máte problémy zaostřit na dálku, pravděpodobně jste krátkozrací. Možná špatně vidíte na tabuli, promítací plátno nebo televizi. To může vést až ke špatným školním, sportovním nebo pracovním výkonům. Vaše dítě je krátkozraké, pokud se často mračí, trpí častými bolestmi hlavy a hrbí se nad knihami. Krátkozraké děti často sedí v přední části učebny, přímo před televizní obrazovkou. Nemají zájem o sportovní či jiné činnosti, které vyžadují dobrý zrak.

Příčiny onemocnění


Krátkozrakost je způsobena změnou tvaru oční bulvy a méně často také změnou rohovky nebo čočky. Tyto problémy způsobují světelné paprsky vstupující do oka. Normálně se spojují přímo na sítnici, ale v případě krátkozrakosti se spojují před ní.

Jak se léčí Krátkozrakost potravinovými doplňky

ětšina pacientů upravuje krátkozrakost pomocí brýlí nebo kontaktních čoček. Také chirurgie může snížit nebo zcela opravit tuto oční vadu. Existuje hned několik možností, jako je LASIK, PRK a umělé implantáty čoček. Pokud vám tedy přijdou brýle či kontaktní čočky nepohodlné, chirurgie může být dobrou volbou. Krátkozrakost však není nemoc a krátkozraké oko je jinak normální a zdravé. Zvažte tedy svou touhu jasně vidět bez brýlí či kontaktních čoček s možnými riziky operace a také nutnými náklady.

Vhodné potravinové doplňky při

Celostní medicína doporučuje při potížích se zrakem podpořit játra a zabezpečit rovnovážné doplňování živin. Pro výživu očí je nezbytný vitamin A a vitamin E, je také nutné eliminovat vliv volných radikálů dodáním antioxidantů a tím zabránit dalšímu poškozování oka.

Kdy navštívit lékaře s

Lékaře navštivte, pokud pozorujete zhoršené vidění či se u vašeho dítěte projevují výše zmíněné příznaky.

Krátkozrakost - fakta a rady

Krátkozrakost obvykle začíná v dětství mezi 6 a 12 rokem. Během dospívání, kdy se vyvíjí i oční bulvy, se může rychle zhoršit. Teenageři často potřebují nové brýle každý rok i častěji. Zhoršování zraku se obvykle zastaví kolem 20 roku věku.


Zdroj: http://www.webmd.com/eye-health/tc/nearsightedness-myopia-topic-overview#1


Krátkozrakost - diskuze


| Copyright © 2013-2020 Beltina - potravinové doplňky | Administrace | Výměna odkazů | Casino online nabídky Jedete na dovolenou do zahraničí? Sjednejte si online cestovní pojištění za nejlepší cenu.

Vířivka Villeroy & Boch pro celoroční provoz. Úsporná, zateplená, laminátová, vč. termokrytu. Nekupujte nafukovací vířivky, které vám přes zimu neslouží. Vybírejte z celoročních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®