poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Kondylomata

Kondylomata neboli genitální bradavice jsou měkké výrůstky na genitáliích. Jedná se o sexuálně přenosnou infekci způsobenou některými kmeny lidského papilomaviru (HP). Mohou způsobit bolest, nepohodlí a svědění. Jsou obzvláště nebezpečné pro ženy, protože některé typy mohou způsobovat rakovinu děložního čípku nebo vulvy.

Příznaky


Bradavice nejsou vždy viditelné lidským okem. Mohou být velmi malé v barvě kůže nebo o trochu tmavší. Jejich horní část může být na dotek hladká nebo mírně hrbolatá. Genitální bradavice se mohou u mužů objevit v následujících oblastech: penis, šourek, tříslo, stehna, řitní otvor. U žen mohou být uvnitř pochvy nebo konečníku, v oblastech kolem nich a na čípku. Mohou se však také objevit na rtech, ústech, jazyce nebo krku osoby, která měla orální pohlavní styk s infikovanou osobou. I když bradavice nejsou viditelné, mohou způsobit příznaky jako: poševní výtok, svědění, krvácení, pálení. Pokud se genitální bradavice rozšiřují či zvětšují, mohou být velmi nepříjemné, a dokonce i bolestivé.

Příčiny onemocnění


Většinou jsou genitální bradavice způsobeny virem HPV, který je vysoce nakažlivý přes kůži.

Jak se léčí Kondylomata potravinovými doplňky

Zatímco viditelné bradavice často samy časem zmizí, virus nelze odstranit, jakmile je jednou ve vaší krvi. To znamená, že se může projevit několikrát za život. Důležité tedy je zabránit přenosu viru na ostatní. Lékař většinou předepisuje lokální léčbu bradavic a pokud viditelné výrůstky nezmizí časem, je třeba chirurgický zákrok, například vypálením elektrickými proudy, zmrazením, laserem, odříznutím nebo interferonovými injekcemi. Ženy s tímto virem také musí pravidelně docházet na kontroly děložního čípku, neboť určité typy HPV způsobující genitální bradavice jsou spojeny s jeho rakovinou. Pokud léčíte bradavice doma, nepoužívejte stejné prostředky, které jsou určeny na jiné typy bradavic. Použití nesprávného ošetření může udělat více škody než užitku. Některé domácí přípravky jsou prý užitečné, ale existuje jen málo důkazů, že fungují. Jedná se například o bylinné koupele, potírání aloe vera gelem, vitaminové doplňky aj. Před pokusem o domácí léčbu se vždy poraďte s lékařem.

Kdy navštívit lékaře s

Při podezření na kondylomata se nechte vyšetřit lékařem, který stanoví přesnou diagnózu a dá vám rady a doporučení, abyste nemoc nešířili dál.

Doporučení týkající se

Pokud chcete kondylomatům předcházet, dodržujte zásady bezpečného sexu, tj. zjistěte si dostatek informací o minulosti vašeho partnera i jeho anamnézu. Nositel tohoto typu viru je zároveň i šiřitelem, i když sám nemusí mít žádné příznaky. Také používání kondomu by mělo být samozřejmostí, i když vás před tímto virem stoprocentně neochrání. Pokud máte silný imunitní systém, je vždy vyšší pravděpodobnost, že se váš organismus nemoci ubrání, proto jej posilujte.


Zdroj: http://www.healthline.com/health/std/genital-warts#outlook9


Kondylomata - diskuze


| Copyright © 2013-2020 Beltina - potravinové doplňky | Administrace | Výměna odkazů | Casino online nabídky Jedete na dovolenou do zahraničí? Sjednejte si online cestovní pojištění za nejlepší cenu.

Vířivka Villeroy & Boch pro celoroční provoz. Úsporná, zateplená, laminátová, vč. termokrytu. Nekupujte nafukovací vířivky, které vám přes zimu neslouží. Vybírejte z celoročních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®