poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Diabetická neuropatie

Neuropatie znamená nervové onemocnění nebo poškození. Diabetická neuropatie je poškození nervů způsobené cukrovkou. Lidé s cukrovkou mají často vysokou hladinu cukru v krvi, která může časem vést k poškození nervů v celém těle. Existují tři druhy diabetické neuropatie Periferní neuropatie je poškození periferních nervů. To jsou nervy, které vnímají bolest, dotek, horko a chlad. Mají také vliv na pohyb a sílu svalů. Nejčastěji jsou postiženy nervy dolních končetin. Tento typ poškození nervů může vést k vážným problémům. Zhoršování se obvykle projevuje pomalu, v průběhu měsíců či let. Autonomní neuropatie je poškození autonomních nervů. Ty kontrolují například srdeční tep, krevní tlak, pocení, trávení, močení a sexuální funkce. Ohnisková neuropatie postihuje jen jeden nerv, obvykle v zápěstí nebo stehnu. Může také ovlivnit nervy zad a hrudníku a ty, které řídí vaše oční svaly. Tento typ poškození obvykle nastane velmi rychle.

Příznaky


Příznaky se liší podle toho, které nervy byly poškozeny. Pacient necítí bolest, zejména u nohou. To může vést k závažným infekcím, protože vředy nebo jiné problémy nejsou léčeny. Jsou-li zasaženy jiné části těla, mohou se objevit následující příznaky: problémy s trávením, jako je nadýmání, říhání, zácpa, nevolnost a zvracení, průjem a bolesti břicha, také problémy s tělesnou teplotou, například silné noční pocení nebo naopak nižší pocení, především v oblasti nohou a chodidel. Dalším příznakem mohou být problémy s močením; pro pacienta je těžké určit, kdy má plný močový měchýř nebo má problémy jej úplně vyprázdnit. V neposlední řadě to jsou sexuální problémy, u mužů problémy s erekcí a u žen vaginální suchost. Příznaky neuropatie mohou být také srdeční a cévní problémy, což vede ke špatnému prokrvování nebo nízkému tlaku, z čehož pramení závratě, slabost nebo mdloby.

Příčiny onemocnění


Příčinou je vysoká hladina cukru v krvi, která může mít za následek poškození nervů v celém těle. Čím vyšší je hladina cukru v krvi, tím větší je pravděpodobnost, že nervy budou poškozeny. Proto je důležité udržovat hladinu cukru po celý život v normě.

Jak se léčí Diabetická neuropatie potravinovými doplňky

Léčba spočívá v udržení hladiny cukru v krvi v určitých hranicích. Nelze vyléčit poškození nervů, ale lze zmírnit způsobené škody a snížit bolest. Další léčba se odvíjí od konkrétních příznaků. Bolest, trávicí problémy a problémy s cévami se léčí pomocí léků, problémy s krevním tlakem se také řeší léky nebo speciálními punčochami, při sexuálních problémech se podávají léky nebo prostředky ke zlepšení erekce či krémy, které pomáhají při vaginální suchosti.

Kdy navštívit lékaře s

Jakmile zaznamenáte některé z výše uvedených příznaků, zejména bolesti, slabost, těžké pocení, závratě nebo jakékoli změny v trávení, močení a sexuálních funkcích, informujte svého lékaře, který vám udělá speciální vyšetření, aby stanovil přesnou diagnózu a nasadil vhodnou léčbu. Trpíte-li cukrovkou, kontrolujte zejména své nohy každý den. Neléčené problémy mohou vést k závažným infekcím, a dokonce až k nutnosti amputace.


Zdroj: http://www.webmd.com/diabetes/tc/diabetic-neuropathy-topic-overview#2


Diabetická neuropatie - diskuze


| Copyright © 2013-2020 Beltina - potravinové doplňky | Administrace | Výměna odkazů | Casino online nabídky Jedete na dovolenou do zahraničí? Sjednejte si online cestovní pojištění za nejlepší cenu.

Vířivka Villeroy & Boch pro celoroční provoz. Úsporná, zateplená, laminátová, vč. termokrytu. Nekupujte nafukovací vířivky, které vám přes zimu neslouží. Vybírejte z celoročních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®