poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Inkontinence moči

Neschopnost udržet moč je příznak související s narušením funkcí močových cest a měchýře. Stav zhoršují časté záněty močových cest. Inkontinencí trpí většinou ženy, existuje zřejmá souvislost s nedostatkem vápníku a hořčíku. Tento problém má různé stupně. Je třeba se zbavit přesvědčení, že jde o nutný důsledek stárnutí organismu a časem dokonce i minimální úsilí vede ke zmenšení potíží, nebo dokonce k jejich odstranění.

Příznaky


Mezi příznaky této nemoci patří unikání malého množství moči při kašli, cvičení, při smíchu nebo jiných činnostech, při nichž dochází k tlaku na močový měchýř. Dále také nekontrolovatelné nucení na močení.

Příčiny onemocnění


Existují dvě hlavní příčiny, proč při námaze nezůstane močová trubice uzavřena. Nejčastější je tzv. pokles pánevního dna, kdy pánevní svalstvo tvoří nedostatečnou podporu močové trubici. Druhou možností je nedostatečná funkce svěrače močové trubice. Mezi faktory podílející se na vzniku stresové inkontinence žen patří porody, genetické dispozice, dlouhodobá fyzická námaha, nedostatek estrogenů v menopauze, chronický kašel, obezita, kouření a další přidružená onemocnění.

Jak se léčí Inkontinence moči potravinovými doplňky

Pokuste se mírně snížit příjem tekutin, a to především v pozdních večerních hodinách. Redukci však nepřehánějte, následná dehydratace může vést k vážným ledvinovým problémům. Vyhýbejte se také alkoholu a kofeinu, což jsou silně močopudné látky. Lékaři také často doporučují u pacientů s nadváhou snížit hmotnost, což následně prospěšně ovlivní stav pacienta. Doporučují se také speciální posilující cviky, tzv. Kegelovy. Uvědomte si, kde máte svaly v zadní části pánve tím, že si přestavíte, jak zadržujete stolici a stiskněte pouze řitní svěrače. Poté během močení zkuste na chvíli přerušit proud, čímž si naopak uvědomíte svaly přední části pánve. U celkového cvičení poté postupujte následovně: Napněte zadní skupinu svalů, počítejte zvolna do čtyř a následně je uvolněte. Totéž proveďte i s přední skupinou svalů. Cvičení provádějte asi dvě minuty a opakujte nejméně dvakrát denně.

Vhodné potravinové doplňky při

Alternativní medicína doporučuje léčit inkontinenci pomocí vojtěšky, která má díky chlorofylu silné detoxikační účinky a používá se k potlačení chronických a akutních zánětů močového měchýře a prostaty. (Pozor, lidé, kteří užívají léky na srážlivost krve, by neměli vojtěšku užívat!). Na podporu ovládání stahu močového měchýře je třeba užívat doplňky s chelátovým vápníkem a hořčíkem. V močových cestách také blahodárně působí vitamin C, které má protizánětlivé a antioxidační účinky. Doporučuje se také brusinková šťáva, která zabraňuje vzniku zánětlivých procesů v močových cestách.

Kdy navštívit lékaře s

Máte-li problémy s ovládáním močového měchýře, máte-li příznaky infekce - horečku nebo bolestivé močení a domníváte-li se, že příčinou inkontinence jsou léky, které užíváte, pak s návštěvou lékaře neotálejte.

Doporučení týkající se

Veďte si denní záznamy o tom, co který den jíte a pijete, kdy dochází k močení a jak často máte potíže. Poté bude pro lékaře snazší stanovit diagnózu.


Zdroj: publikace Domácí lékař z angl. překladu Doctors Book of Home Remedies, empatia.inshop.cz, Domácí lékař, přeložila Z. Jungwirthová a Radka Krejčová, http://www.inkontinence-info.cz


Inkontinence moči - diskuze


| Copyright © 2013-2020 Beltina - potravinové doplňky | Administrace | Výměna odkazů | Casino online nabídky Jedete na dovolenou do zahraničí? Sjednejte si online cestovní pojištění za nejlepší cenu.

Vířivka Villeroy & Boch pro celoroční provoz. Úsporná, zateplená, laminátová, vč. termokrytu. Nekupujte nafukovací vířivky, které vám přes zimu neslouží. Vybírejte z celoročních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®