poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Spála

Spálový bacil způsobuje infekci, která se projevuje vyrážkou po těle nebo těžkou bolestí v krku s nástupem horečky. Jedná se o beta-hemolytickou streptokokovou nákazu.

Příznaky Spály


Vyrážka se na těle objevuje zpravidla do dvou dnů, začíná na hrudi a zádech, následně pokrývá celé tělo. Charakter vyrážky značně připomíná vzhled a dotek „smirkového papíru“. Mezi další příznaky spály patří: jasně červený zanícený jazyk nazývaný jako „malinový“ nebo „jahodový“, stejně červené jsou i záhyby na těle (podpaží, třísla) bolest hlavy odlupování kůže na konečcích (špičkách) prstů a v záhybech

Příčiny onemocnění Spálou


Spálová angina je nakažlivé streptokokové onemocnění. Šíří se mezi lidmi prostřednictvím vzduchu nebo přímým kontaktem se slinami, např. sdílením stejného jídelního servisu.

Jak se léčí Spála potravinovými doplňky

Lékař provádí diagnostiku na základě jasných známek (klinická diagnostika). Pomocnou metodou je stěr z hrdla krku k detekci přítomnosti streptokokové bakterie ze skupiny A. Spála se léčí antibiotiky, typický je penicilin nebo erytromycin. Většina lidí se po této terapii rychle a plně zotavuje.

Doporučení týkající se Spály

Pokud by se infekce neřešila léčbou, je vysoké riziko migrace bakterie do jiných míst v těle, zejména s postižením srdečních chlopní, což má za následek revmatické onemocnění srdce.

Doplňující informace k Spále

Rozšíření infekce na klouby způsobuje infekční záněty kloubů neboli artritidy.


Spála - diskuze


| Copyright © 2013-2020 Beltina - potravinové doplňky | Administrace | Výměna odkazů | Casino online nabídky Jedete na dovolenou do zahraničí? Sjednejte si online cestovní pojištění za nejlepší cenu.

Vířivka Villeroy & Boch pro celoroční provoz. Úsporná, zateplená, laminátová, vč. termokrytu. Nekupujte nafukovací vířivky, které vám přes zimu neslouží. Vybírejte z celoročních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®