poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Víme, kde nakoupíte opravdu levné zlato!

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata? Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.

Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.
Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.

 

Za zlatem do Brna

Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky. Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

 

Nejlepší nabídka na trhu

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

 

Cena zlata láme rekordy

I vy zvažujete nákup investičního zlata? Vaše myšlenky se ubírají správným směrem. Cena zlata totiž momentálně láme rekordy. Během posledních týdnů přinesla investorům velký výnos nečekaně rychle. A analytici očekávají další růst jeho ceny. I přesto je na místě k obchodu s drahými kovy přistupovat s chladnou hlavou a před samotným nákupem si zmapovat trh.

 

Požadujte zlato do svého držení

Uvědomte si, že žádná česká mincovna zlato ve formě zlatých cihel nebo slitků nevyrábí. V Čechách se prodávají hlavně zlaté cihly švýcarských rafinérií, které různí prodejci nabízí za zcela různé ceny. Aty je vhodné si porovnat. Dále se vyhněte různým formám nákupu virtuálního zlata nebo dokonce spoření do zlata. Nekupujte ani akcie zlatých dolů, nevíte, zda nejsou vytěžené. Za své peníze požadujte zlato do svého držení.



Základní principy italské kuchyně: Klíčové zásady pro vynikající gastronomické zážitky

 

Italská kuchyně je nejen o chuti, ale i o způsobu života. Je to kombinace jednoduchosti, kvalitních surovin a respektu k tradičním postupům vaření. Zde jsou hlavní zásady italské kuchyně, které pomáhají vytvořit nezapomenutelné pokrmy plné chutí a aromat.

          Kvalitní suroviny: Základem italské kuchyně jsou kvalitní suroviny. Olivový olej, čerstvé bylinky, čerstvé ryby, zelenina a sýry jsou nedílnou součástí každého dobrého italského pokrmu. Italové dbají na to, aby jejich suroviny byly co nejčerstvější a nejkvalitnější.

 

          Jednoduchost: Italové věří, že méně je více. Italská kuchyně se vyznačuje jednoduchostí, což znamená, že recepty neobsahují příliš mnoho ingrediencí ani složité postupy. Důraz je kladen na kvalitu surovin a na to, aby se jednotlivé chutě vzájemně doplňovaly.

Tip: Zajděte si na výborné jídlo do italského bistra Praha Veselská Caruso a nechte se unést autentickými italskými lahůdkami. A co k tomu jako dezert? Nezapomeňte využít rozvoz italských dezertů Praha 9 z OC Letňany a dopřát si sladkou tečku na závěr ve vašem domově. Buon appetito!

 

          Sezónnost: Italové ctí sezónnost surovin. Zelenina a ovoce se používají v italské kuchyni podle toho, co je právě k dispozici na trhu a je v sezóně. Tím se zajišťuje nejen lepší chuť jídel, ale také podpora lokálního zemědělství a životního prostředí.

 

          Respekt k tradicím: Italská kuchyně je plná tradic a gastronomických postupů, které se předávají z generace na generaci. Recepty jsou často vázány na konkrétní regiony a rodinné recepty jsou pečlivě střeženy a chráněny. Respektování těchto tradic je klíčem k autenticitě italské kuchyně.

 

          Sociální zážitek: Jídlo v Itálii není jen o nasycení hladu, je to sociální událost, která spojuje lidi a posiluje vztahy. Italové si užívají dlouhé a relaxační večeře, během kterých se sdílí nejen jídlo, ale i příběhy a zážitky.

Tyto zásady tvoří základní pilíře italské kuchyně a jsou klíčem k tomu, aby vaše pokrmy byly nejen chutné, ale i autentické a zdravé.

 



Granola – jak si ji vyrobit doma?

Vlastní příprava granoly nevyžaduje rozsáhlé kulinářské dovednosti. K výrobě tohoto produktu můžete použít jakékoli sušené ovoce, cereálie nebo dokonce hořkou čokoládu. Domácí granola je mnohem lepší než granola z obchodu, protože neobsahuje žádná sladidla. Jak si ho vyrobit doma?V tomto článku najdete:

Co je granola a jak se vyrábí?

Granola je produkt se strukturou připomínající müsli. Skládá se především z různých snídaňových cereálií, sušeného ovoceořechů, sladidel (např. med, erythritol nebo xylitol) a tuku, díky kterému je granola křupavá.

Granolu jako potravinářský produkt vytvořil James Caleb Jackson v roce 1864. Podobný recept vyvinul téměř ve stejnou dobu John Harvey Kellogg, který také vytvořil ovesné vločky.

Je granola zdravá?

Samozřejmě! Obsahuje různé obilné vločkysušené ovoce a ořechy, díky čemuž je skvělým zdrojem vlákniny. Působí blahodárně na trávicí systém. Zvyšuje pocit sytosti a snižuje riziko zácpy. Pomáhá snižovat krevní tlak a tím snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Nutriční hodnota granoly závisí na druhu použitých obilovin, sušeného ovoce a sladidel. Proto může být zdrojem komplexních sacharidů včetně cukrů. Pokud granola obsahuje semena a ořechy, je tento produkt skvělým zdrojem tuků, včetně esenciálních mastných kyselin. Cereální produkty obsahují vitamíny skupiny B, které podporují činnost nervové soustavy. Mezi sušené ovoce patří: datlemeruňky rozinky dodají tělu vitamín E a kyselinu galovou – mají protizánětlivé vlastnosti. Granola také obsahuje mnoho cenných minerálů, jako je vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek a selen.

Navzdory svým zdraví prospěšným vlastnostem má granola vysoký obsah kalorií. Často obsahuje hlavně tuky a cukry, takže při nadměrné konzumaci může vést k přibývání na váze. Může také způsobit mnoho onemocnění, například cukrovku 2. typu nebo kardiovaskulární onemocnění.

Pokud kupujete hotovou granolu, musíte věnovat pozornost jejím ingrediencím. Velmi často výrobci do tohoto produktu přidávají cukr nebo jiná sladidla, např. maltodextrin nebo glukózo-fruktózový sirup.

Recepty na domácí granolu

Domácí granola je chutná a zdravá. Pokud chcete, můžete ingredience domácí granoly libovolně obměňovat.

Klasická granola

Klasická granola funguje dobře jako ranní jídlo, například s jogurtem nebo mlékem, nebo jako samostatná svačina.

Ingredience:

Způsob přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 130 °C s horkovzdušnou vodou nebo na 150 °C bez horkovzdušné trouby. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Banán omyjeme, oloupeme a rozmixujeme.
  3. Namelte lněné semínko.
  4. Rozdrťte ořechy.
  5. Ve velké míse smíchejte dužinu z banánu, arašídové máslo a mleté ​​lněné semínko. Odstavte na 10 minut. Přidejte zbývající ingredience. Směs.
  6. Směs rozetřeme na plech a jemně rozválíme. Pečte asi 40 minut. Po uplynutí této doby jemně nalámejte na kousky.

Keto granola

Keto granola je lahodná a neobsahuje zbytečný cukr. Ve 100 g tohoto produktu je pouze 3,5 g čistých sacharidů. Ingredience si samozřejmě můžete libovolně upravovat, díky čemuž získáte chutný výsledný produkt. Pokud máte rádi sladkou granolu, přidejte 80 g erythritolu nebo xylitolu.

Ingredience:

Způsob přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Do misky z kuchyňského robotu dejte všechny ořechy a 30 g dýňových semínek. Míchejte, dokud nejsou ořechy nasekané najemno.
  3. Ořechovou směs přendejte do misky. Přidejte zbytek suchých ingrediencí.
  4. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte je k suchým surovinám. Směs.
  5. Směs rozetřeme na plech a jemně rozválíme.
  6. Pečte asi 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Granolu nalámejte na kousky.

Granola bez cukru

Granola bez cukru je perfektní svačina pro každého, kdo se chce starat o svou váhu nebo nemůže jíst cukr. Podává se s přírodním jogurtem a je perfektní jako snídaně.

Ingredience:

Způsob přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 110°C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Ořechy nakrájíme na menší kousky.
  3. Do velké mísy přidejte ovesné vločky, ořechy a kokosové vločky.
  4. Rozpusťte kokosový olej a nechte vychladnout.
  5. Vejce rozklepneme do mísy. Jemně vmícháme do ořechové směsi.
  6. Pečte v předehřáté troubě 60 minut nebo do křupava.

Granola je výživná a sytá svačina, kterou lze jíst kdykoli během dne. Obsahuje mnoho živin cenných pro zdraví, jako jsou vitamíny a stopové prvky. V obchodech si můžete koupit granolu, která obsahuje spoustu různých sladidel. Mnohem zdravějším a levnějším řešením je proto připravit si granolu sami.



Produkty bohaté na vápník

Produkty bogate w wapń, źródła wapnia

V našem těle se vápník nachází v kostech a v extracelulární tekutině. Obsah tohoto prvku v našem těle je přibližně 1 kg!V tomto článku najdete:

Vstřebávání určitého prvku závisí na velikosti porce, na tom, jak je daná potravina v něm bohatá, a na procentu, které je vstřebáváno naším tělem. Objevte produkty bohaté na vápník, které zajistí potřebnou hladinu vápníku.

Zde jsou přírodní zdroje vápníku a jejich vstřebávání:

ProduktPorce (g)Obsah vápníku v mg% vstřebávání
Mléko24030032
Mandle308521
Bílá a červená fazole10024 a 2222 i 18
Tofu10020431
Listy řepy709652
Brokolice713553
Květák10027,569
Zelí654759
Sójový nápoj2401031
Rukola2023,567
Sezamová semínka283721
Ředkvička8019,567
Špenát901225.1
Batáty1002767
Zelené zelí752565

Produkty bohaté na vápník:

Zelenina, luštěniny a tofu

Mnoho rostlinných produktů také obsahuje vysoké množství vápníku, ale jeho vstřebávání je často horší. Listová zelenina jako listová kapusta, řeřišnice, brokolice, řepné listy nebo listy hořčice mají vysokou biologickou dostupnost (tj. vstřebávání). Vápník se z nich vstřebává podobně jako z kravského mléka.

Semena, ořechy, sušené ovoce

Obsahují spoustu minerálů a vitamínů. Představují propojení mezi složkami. Obsahují např. mnoho bílkovin, tuků, vápníku, draslíku, selenu nebo hořčíku. Je dobré je konzumovat jak v slaných pokrmech, tak v dezertech nebo samostatně.

Mezi ně patří například: fíkymeruňkysušený meloun, ořechy jako pekanovévlašskékešu sezam, zejména ve formě tahini.

Kyselina šťavelová má velký vliv na vstřebávání vápníku z potravy. Oxalát vápenatý se snadno vstřebává z trávicího traktu a rozkládá se v kyselém prostředí. Je třeba být opatrný a nekonzumovat příliš mnoho oxalátů, avšak správnou kombinací potravin lze toto riziko eliminovat, např. tofu a řepa nebo kapusta - špenát a tofu, mrkev - káva s rostlinným mlékem.

Nedostatek vápníku může vést k:

Osteoporóze, tedy ke snížení hustoty kostí a jejich hmotnosti. Zajímavé je, že hustota kostí roste do 30. roku života a poté s věkem klesá.

Faktory ovlivňující vstřebávání (nebo jeho snížení) vápníku v těle:

Kouření

Konzumace alkoholu

Fyzická aktivita, životní styl

Tělesná hmotnost

Hormonální regulace

Jiné vitamíny a minerály

Zdraví kostí závisí nejen na vápníku, ale také na:

Fyzické aktivitě: sport, jóga, denní procházky

Konzumaci vhodného množství jiných vitamínů:

Bílkovin (konzumace bílkovin ve formě luštěnin alespoň 1x denně snižuje riziko zlomenin o 65%)

Vitamínu C

Hořčíku

Draslíku

Vitamínu B12

Vitamínu D

pH žaludeční kyseliny ovlivňuje biologickou dostupnost vápníku.

Je třeba dávat pozor na hyperaciditu vyvolanou např. velkým množstvím cukru, léků nebo alkoholu.

Vegetariánská a veganská dieta a hustota kostí

V mnoha studiích bylo prokázáno, že lidé, kteří nekonzumují živočišné produkty, mají v těle méně vápníku. Studie provedené v Oxfordu (2007) ukázaly, že vegani mají o 30% vyšší riziko zlomenin. Mezi vegetariány a masožravci však nebyly rozdíly zaznamenány. Když byl tento výzkum v roce 2016 opakován, lidé na veganské dietě měli v těle mnohem více vápníku. Důvod? Rostoucí zájem o rostlinnou stravu vedl k produkci více produktů s vápníkem, např. veganská mléka s přídavkem vápníku/řas.

Je zřejmé, že živočišné složky v dietě lze nahradit rostlinnými alternativami. Je třeba mít na paměti, že uvědomělá strava je klíčem k zdraví a pohodě. V jakékoliv dietě je možné dbát na správné množství dodávaných vitamínů a minerálů.

Suplementace

Doplnění vápníku již není potřeba, pokud ho dostáváme v dostatečném množství z potravy. Je dobré pít hodně minerální vody a konzumovat vitamín D, který je nezbytný pro vstřebávání vápníku ve střevech.

Příklady: produkty bohaté na vápník s dodržením denní dávky(1000 MG) vápníku:

Lžička slunečnicových semínek, 10 g

Lžička celých kalifornských mandlí

1 sklenice nápoje obohaceného o vápník, 240 g

Batáty 150 g

Hrstka kadeřávku a špenátu

Tofu, půl kostky (cca 100g)

2 l vysoko mineralizované vody

nebo:

Chia sezamová semínka, 1 lžička

2 lžičky vlašských ořechů

Půl sklenice vařené fazole (bílé nebo červené)

Listová kapusta nebo Pekingská kapusta, 1 sklenice

Sušené meruňky a fíky, 2 kusy

Minerální voda

Sojový nápoj s vápníkem (může být použit např. ve zmrazené kávě, smoothie atd.)



Kožené Dámské Sandály: Výjimečný Vzhled a Styl

Dámské kožené sandály jsou výrazným a často neodmyslitelným prvkem ženského šatníku. Tyto doplňky nejen dodávají výraznost a eleganci, ale také umožňují ženám experimentovat se svým stylem a osobním vyjádřením. Svět různých modelů kožených sandálů odhaluje výjimečnost a všestrannost těchto doplňků.

Jednou z nejzřetelnějších výhod kožených sandálů je jejich univerzálnost. Tyto typy obuvi lze snadno kombinovat s různými stylizacemi od lehkých letních šatů až po klasické kalhoty a kabátové sestavy. To ženám poskytuje skvělou příležitost vyjádřit svůj osobní styl, přizpůsobit se různým událostem a experimentovat s různými možnostmi kombinací oblečení.

Dámské kožené sandály jsou také plné designových prvků, které oslovují různé vkusy. Návrháři stále vytvářejí nové modely, které se vyznačují subtilními detaily, barevným vyšíváním, originálními ozdobami a stylovými dekoračními prvky. Díky těmto výjimečným návrhovým řešením mají ženy možnost vybrat si kožené sandály, které nejlépe odrážejí jejich vkus a individualitu. Pohodlnou dámskou obuv najdete zde: https://www.mestskamoda.cz/267-kozene-sandaly

Kromě výjimečného vzhledu je pohodlí a podpora chodidla klíčovými výhodami kožených sandálů. Návrháři se zavazují vytvářet sandály, které zohledňují tvar a pohyb nohy. To zajišťuje nejen výjimečný vzhled, ale také dlouhodobý komfort. Právě tento faktor ženám umožňuje nejen skvěle vypadat, ale také se cítit pohodlně, ať už jsou kdekoli a tráví na nohou jakýkoli čas.

I když většina kožených sandálů vyniká elegancí, stíny a ozdobami, existují také jednodušší modely, které jsou vhodné pro každodenní nošení. Tyto minimalistické designy ženám umožňují snadno kombinovat sandály s různými druhy oblečení od každodenního až po pracovní oděv. Jednoduchost a funkčnost jsou často preferovány ženami, které hledají nejen krásu, ale také pohodlí svých bot.

Nakonec jsou kožené sandály nejen módní doplňky, ale také způsob sebevyjádření. Pomáhají ženám vyniknout z davu, vyjádřit svůj osobní styl a plně se cítit. Jsou jedinečným prvkem, který umožňuje ženám vyjádřit se, experimentovat s kombinacemi oblečení a cítit se pohodlně, ať už je kdekoli. Kožené sandály zůstávají výjimečným prvkem v ženském šatníku.

 

Jaké oblečení bych měla nosit k tomuto typu obuvi?

Kožené sandály jsou mimořádně univerzální a lze je kombinovat s mnoha různými styly oblečení. Jejich výjimečnost spočívá právě v této možnosti univerzálnosti. Začněme létem, kdy jsou kožené sandály nezbytnou součástí lehkého a teplého počasí. Skvěle ladí s halenkami, šortky a plážovými šaty. Kombinace plážových šatů s koženými sandály vytváří romantický a lehký letní vzhled, zatímco šortky s těmito botami vám umožňují být pohodlní a zároveň styloví.

Nicméně ani po skončení teplé sezóny se kožené sandály nepostaví stranou. Snadno je lze kombinovat s džínami a kabáty za chladného podzimního počasí. To vám umožní přidat trochu elegance do vašeho každodenního stylu a vytvořit jemný kontrast mezi teplem oblečení a otevřeným designem sandálů.

Nemluvě o ročním období, kožené sandály se výborně hodí i k džínům, přidávajíce vaší image trochu neformálního šarmu. Jsou také skvělou volbou pro večerní události, protože je lze kombinovat s různými sako a šaty. To vám umožní vytvořit dojemný vzhled, kde kožené sandály hrají hlavní roli, zajistíce pohodlí a styl zároveň.

Nakonec jsou kožené sandály opravdovou investicí do šatníku. Jejich univerzálnost a styl znamenají, že jsou vhodné pro mnoho různých stylů oblečení a typů akcí. To vám umožní experimentovat s různými kombinacemi a vytvářet unikátní vzhled, zachovávajíc pohodlí a eleganci. Kožené sandály jsou skvělým příkladem toho, jak jeden doplněk může zahrnout mnoho různých stylů. Přidejte tento kousek oblečení do svého šatníku - klikněte zde.

 



+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.